Výnimočný husľový virtuóz Lajos Sárközi už v stredu v Banskej Bystrici

KULTÚRA
0 /

Všetci priaznivci klasickej hudby, jazzu, ale aj cigánskej maďarskej hudby si prídu na svoje už vo štvrtok 4. mája. V Banskej Bystrici vystúpi uznávaný maďarský husľový virtuóz Lajos Sárközi spolu so svojou cimbalovou kapelou z Budapešti.

Lajos Sárközi má len 25 rokov a je siedmou generáciou hudobníckej rodiny. Hre na husle sa venuje od svojich piatich rokov, kedy začal navštevovať hudobnú školu. Vo svojich trinástich rokoch bol prijatý do triedy pre výnimočné talenty na Hudobnej akadémii Franza Liszta v Budapešti.

Prvú súťaž vyhral už ako 12-ročný a odvtedy získal mnoho ocenení a dosahuje významné úspechy na medzinárodnej hudobnej scéne. V súčasnosti pôsobí ako prvý sólista stočlenného maďarského cigánskeho orchestra z Budapešti.

„Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo priniesť umelca tohto formátu práve do Banskej Bystrice. O jeho koncerty je enormný záujem po celom svete. O čom svedčí aj to, že o zajtrajšie predstavenie prejavili záujem nielen diváci zo Slovenska, ale napríklad aj z Čiech, či Poľska,“ približuje jeden z organizátorov koncertu Stanislav Snopko.

Predstavenie sa uskutoční v stredu 4. mája 2016 o 19:00 hod. v Aule SZU v Banskej Bystrici a vstupenky je možné rezervovať telefonicky na čísle 0948 018 362 alebo na emailovej adrese showproduction.sk@gmail.com.

Cena vstupenky je 14 eur v predpredaji, 18 eur v deň konania koncertu. Všetkých srdečne pozývame na tento výnimočný hudobný zážitok.plagat koncert bb

Autor: (pf), Foto: ilust.