Vo štvrtok vystúpia na bystrickom amfíku Accept  

KULTÚRA
0 /

Nemecká heavy metalová kapela Accept vo štvrtok 28. mája 2015 od 17:00 hod. koncertuje na bystrickom amfiteátri. Po Brazílii oslávi svoj comeback na európskom turné aj v meste pod Urpínom.

Európske turné

V apríli absolvovala kapela famózne Blind Rage World Tour 2015. Accept koncertovali v Mexico City, Rio de Janeiro a Sao Paulo. V máji to boli koncerty v Nemecku, Grécku, Maďarsku, Poľsku a teraz na Slovensku, kde odohrá kapela jediný koncert 28. mája na banskobystrickom Amfiteátri Paľa Bielika. Turné pokračuje potom v júni vo Fínsku a Česku.

V júli sa Accept predstavia v Slovinsku, Francúzsku, Španielsku, Dánsku, Švédsku, Belgicku a opäť Nemecku. Ich zastávka v našom meste je výbornou príležitosťou na zoznámenie sa s touto heavy matalovou stálicou.

Nová zostava Accept v Banskej Bystrici

V Brazílii  na Monsters Of Rock koncertovala nemecká kapela s takými hviezdami, ako sú  Ozzy Osbourne, Kiss, Judas Priest či Manowar. Banskobystričania sa môžu tešiť na 100 minút skvelého  heavy metalu. Spolu s nimi vystúpi ďalšia nemecká kapela Unisonic. Kombinácia Accept + Unisonic v rámci turné Blind Rage sa predstaví len u nás.

Kapela Accept s viac ako 17 miliónmi predaných hudobných nosičov sa v Banskej Bystrici objaví v novej zostave. Gitaristom je Uwe Lulis (v kapele Grave Digger nahral albumy Reaper, Symphony of Death, Heart of Darkness alebo Tunes of War). Bicie obsluhuje  Christopher Williams, obľubujúci skôr štúdiové ako koncertné vystúpenia, spolupracoval s Kid Rock and Dave Olson (Steppenwolf). Kompletná zostava Acccept bude v zložení: Wolf Hoffmann, Peter Baltes, Mark Tornillo, Uwe Lulis, Christopher Williams.

S Accept vystúpi aj Unisonic a Masterplan

Na bystrickom amfíku bude headlinerom koncertu Accept ďalšia nemecká kapela Unisonic.  Tvoria ju Michael Kiske a Kai Hansen, štvoroktávový spevácky zázrak z dôb najúspešnejších albumov Helloween so zakladateľom tejto legendy.

Ďalšou nemeckou skupinou pred Acceptom bude Masterplan. Fanúšikovia ju poznajú podľa rovnomenného  debutového albumu z roku 2003.  Charakterizuje ich  moderný heavy metal, skvelé skladby, vražedný zvuk nahrávky a technicky dokonale zahraný album.. Aktuálnu zostavu Masterplan  tvoria Roland Grapow (gitara a sprievodný spev), Rick Altzi (spev), Axel Mackenrott (klávesy), Jari Kainulainen (basgitara) a Martin Škaroupka (bicie).

Špeciálni hostia koncertu

Na koncerte Accept vystúpia aj špeciálni hostia. Budú nimi hardrockoví Red´sCool z Petrohradu, banskobystrická thrash metalová kapela Anstratus a Midnight Scream z Veľkého Krtíša (power-thrash). Tieto mladé slovenské skupiny zvíťazili v súťaži o účasť s hraním na najväčšom svetovom metalovom festivale WACKEN OPEN AIR v rokoch 2013 a 2014.

Autor: (dem), Foto: ilust.