Vianočný koncert zaujímavej Kataríny Málikovej v Divadle Štúdio tanca

KULTÚRA
0 /

Medzinárodne uznávaná speváčka, klaviristka a skladateľka Katarína Máliková koncom roka predstaví svoju tvorbu v Banskej Bystrici v spolupráci s tanečníkmi miestneho Divadla Štúdio tanca.

Koncert Kataríny Malíkovej v DŠT aj s tanečníkmi

 Po viac ako 50 koncertoch, ktoré absolvovala so svojou skupinou na scénach slovenských i zahraničných festivalov, sa opäť ukáže pred domácim publikom a Vianočným koncertom 21. decembra o 19:00 hod, uzatvorí končiaci sa rok.

„Uvedenie hudobného hosťa v Divadle Štúdio tanca je ojedinelým podujatím. Divákom sa naskytne jedinečná príležitosť zažiť jej koncert v sprievode pútavého vizuálu – tanečného výkonu našich tanečníkov,“

hovorí Anna Krnáčová, odborná manažérka divadla.

Začiatkom decembra k úspechom mladej skladateľky a interpretky pribudlo ocenenie medzinárodného charakteru.

„Jej tvorba zaujala jedinečným prepojením súčasnej hudby a ľudových piesní s nádychom rozprávkového šansónu a jazzu, ktorá odzrkadľuje vlastnú osobnosť umelkyne. Spája sa v nej láska k hudbe, dlhoročné štúdium kompozície a cit pre krásu ľudových motívov pochádzajúcich z rodného Horehronia. Tieto charakteristické atribúty pretavila i do tanečnej inscenácie Veselosti minulosti, na ktorej participovala ako skladateľka a interpretka v roku 2012. Tá rovnako ako ona predstavovala harmonické spojenie minulosti a súčasnosti,“

 vysvetľuje Anna Krnáčová.

Katarína Máliková (1990)

 Pochádza z Polomky na Horehroní. Mladá ambiciózna skladateľka načrela do pesničkárskych vôd a loví v nich svoje poklady. Úlohu speváčky a klaviristky strieda s tvorením originálnych skladieb a aranžmánov ľudových piesní.

 Žáner, ktorý tvorí, sa pohybuje na hrane artpopových kompozícií s nádychom baroque minimal a novej world music. Stavia na základoch klasického remesla, ktoré nadobudla počas štúdia hudobnej kompozície a hry na klavíri.

Jej tvorba môže miestami znieť scénicky alebo kinematograficky, pretože je milovníčkou dobrých filmov a divadla. Pestrými hlasovými polohami a kódom tradície sa hlási k slovanským koreňom.

Autor: (tom), Foto: ilustračné