Vianočné koncerty na Španej Doline a v Katedrále sv. Františka Xaverského na prelome rokov

KULTÚRA
0 /

Koncom starého roka 2017 a začiatkom nového 2018 zaznejú vianočné melódie na troch koncertoch v kostole Premenenia Pána na Španej Doline a v Katedrále sv. Františka Xaverského v Banskej Bystrici. Milovníci vážnej hudby sa môžu tešiť na umelecké vystúpenia známych organistov a ďalších hudobníkov či spevákov.

Sobota 30. decembra 2017

V kostole Premenenia Pána na Španej Doline o 10:00 hod. na tamojšom vzácnom a historickom organe z roku 1751 hrajú Ján Bulla a Marek Dietrich. Koncert je spojený s verejnou prezentáciou organa a snáh o jeho záchranu a reštaurovanie, ktorá by mala vrcholiť v nasledujúcom roku 2018.

Streda 3. januára 2018

V banskobystrickej Katedrále sv. Františka Xaverského o 19:00 hod. zaznie koncert v netradičnom spojení dvoch umelcov: na organe Stanislav Šurin, s ktorým sa predstaví nemecký hudobník Helmut Hauskeller na panovej flaute. Spoločne prídu uviesť svoje najnovšie CD Anima Mundi.

Nedeľa 7. januára 2018

V Katedrále sv. Františka Xaverského o 16:30 hod. začne koncert, ktorého výťažok bude venovaný na opravu a reštaurovanie starobylého a vzácneho barokového organa na Španej Doline z roku 1751. Predstaví sa katedrálny spevácky zbor Xaverius, sopránistka Anna Ciganocová, huslistka Jana Macíková, flautistka Alexandra Volentierová a na organe Matúš Kucbel.

Vstupné je dobrovoľné. Všetkým návštevníkom týchto vianočných koncertov želáme nádherný umelecký zážitok a všetko dobré v Novom roku 2018.

plagat koncerty

 

Autor: (dem) , Foto: ilustračné