Vianoce v Cinemax BB s Tajomstvom hrobky a Snehovou kráľovnou  

KULTÚRA
0 /

Sviatky pokoja a radosti môžete na chvíľu stráviť aj v Cinemax BB. Tu pripravili pre vás dobrodružný film „Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky“ alebo animovanú rozprávku „Snehová kráľovná“, „Dom kúziel“ či zaujímavý dokument o katolíckom kňazovi Kuffovi pomáhajúcom bezdomovcom a narkomanom „Opri rebrík o nebo“.

NOC V MÚZEU: TAJOMSTVO HROBKY

Pripravte sa. Najdivokejšia a najdobrodružnejšia Noc v múzeu všetkých čias. Jej hlavným hrdinom je opäť najznámejší nočný strážnik na svete Larry (Ben Stiller), ktorý pracuje v Americkom prírodovednom múzeu v New Yorku. A práve tu každú noc ožívajú múzejné exponáty. Za týmto neuveriteľným kúzlom stojí mystická zlatá doska pochádzajúca zo starovekého Egypta, ktorá je tým pádom najvzácnejším exponátom múzea. O tomto jej kúzle nevie nikto iba Larry.

Larry sa vďaka tomu pri svojich nočných službách rozhodne nenudí a navyše má medzi múzejnými kúskami veľa priateľov, alebo aspoň známych. Patrí medzi nich faraón Ahkmenrah (Rami Malek), prezident Theodor Roosevelt (Robin Williams), najmocnejší vládca Hunov Attila (Patrick Gallagher), rímsky centurion Octavius (Steve Coogan), partia neandertálcov, kovboj Jedediah (Owen Wilson) a mnoho ďalších. Občas si po poškrabanie príde aj kostra Tyranosaura.

Živých aj neživých hrdinov ale čaká nemilé prekvapenie. Zlatá doska začína napriek svôjmu materiálu korodovať a kúzlo sa pomaly, ale neúprosne vytráca. Pre exponáty, ktoré každý večer ožívajú a ich ochrancu Larryho tým začínajú nielen krušné chvíle, ale aj ich najväčšie dobrodružstvo, ktoré ich privedie až za Atlantik. Riešenie ich problému sa totiž nachádza v oddelení egyptských zbierok Britského múzea v Londýne. V tejto slávnej a významnej inštitúcii našu podivuhodnú partiu rozšíria nielen tunajší hrdinova, ktorí ožívajú, na čele s rytierom Lancelotom (Dan Stevens), ale aj miestna nočná strážnička Tilly (Rebel Wilson). V metropole Británie na nich nečakajú len nové priateľstvá. Aby zachránili kúzlo a tým aj seba, musia čeliť mnohým nebezpečenstvám a poraziť silného protivníka.

SNEHOVÁ KRÁĽOVNÁ

Snímka získala cenu Gran Prix na festivale vizuálnych umení v New Jersey a cenu za najlepší celovečerný animovaný film na festivale v Moskve.

Animovaný príbeh nakrútený na motívy svetoznámej rozprávky z pera Hansa Christiana Andersena. Snehová kráľovná uvalí na krajinu kliatbu a všade zavládne nekonečná zima. Neutíchajúci polárny vietor ochladí ľudské srdcia a vytratí sa z nich všetka radosť. Dievčatko Gerda, spolu s fretkou Lutou a škriatkom Ormom sa vydajú na dlhú cestu do paláca Snehovej kráľovnej, aby zachránili jej bračeka Kaya a navždy vyslobodili krajinu spod večného snehu a mrazu.

DETSKÉ KINO – DOM KÚZIEL   

(víkend   20.12. – 21.12.2014 o 14:20)

Opustený kocúrik Hrom sa jedného dňa ocitne v tajuplnom dome starého kúzelníka, ktorý obývajú aj nevšedné bytosti zo sveta fantázie. Vľúdne ho prijmú medzi seba, no nájdu sa aj takí, ktorých príchod nezvaného hosťa vôbec neteší. Situácia sa ešte zhorší, keď sa im začne do života miešať kúzelníkov chamtivý synovec. Dom je v ohrození a rovnako tak jeho obyvatelia. Kocúrik však vymyslí skvelý plán a za pomoci nových kamarátov sa mu nakoniec podarí Dom kúziel zachrániť.

ARTMAX – OPRI REBRÍK O NEBO

(utorok  23.12.2014 o 18:20)

Katolícky kňaz Marián Kuffa žije v malej dedinke pod Tatrami. Za posledných dvadsať rokov vytvoril z miestnej fary bezpečný prístav pre vyše dvesto ľudí v núdzi. Bezdomovci, alkoholici, narkomani, deti z detských domovov, telesne postihnutí, či týraní. „Pripadám si ako potápajúca sa loď. Vytiahnem jedného a druhý sa topí. Ale kde je záchranná vesta? Toho nechám držať sa za dosku, tomu vykĺbim ruku, toho zdrapnem za vlasy, ďalšieho za nohu, druhého za ruku, ťahám za lakeť, bolí to, žiaden bontón, jednoducho chytám ich, aby žili,“ hovorí Kuffa, ktorý sa po rannej omši prezlečie  do montérok, aby celý deň so svojimi chránencami pracoval. Neokázalý film o obetavom chlapovi, ktorý sa v tridsiatich rokoch vzdal koníčkov a romantickej mladosti. Jeho príbeh je príbehom o ľudskom milosrdenstve a zároveň je zamyslením sa nad komplikovanými osudmi ľudí odstrčených na okraj spoločnosti.

Film vznikal po dobu piatich rokov na fare v malej dedinke pod Tatrami. Kuffa sa tu stará o ľudí, s ktorými každodenne diskutuje, ale hlavne tvrdo pracuje na tom, aby pochopili, že to s nimi myslí naozaj vážne. Že nie je len ten, čo káže. Príbehy bezdomovcov, alkoholikov, feťákov a ďalších stratených existencií slúžia vo filme ako paralela k životu, viere a osobnej filozofii Mariana Kuffu. Až keď v najväčšej surovosti a nahote vidíme o akých ľudí sa stará a komu obetuje svoj život, vyniká neskutočná sila jeho odhodlania a činov.

NOVÉ CINEMAX KARTY SÚ V PREDAJI

Konečne ste sa dočkali.  V multikine pripravili pre vás celkom nové CINEMAX karty, vďaka ktorým ušetríte. Ide o vernostný systém, ktorý je teraz dostupný pre každého. Okrem množstva noviniek je teraz FILM karta o polovicu lacnejšia a VIP kartu si môžete kúpiť už aj na jeden, tri, šesť a dvanásť mesiacov.

Je jedno, kedy si ju kúpite, pretože nie je obmedzená kalendárnym obdobím. Bude platiť presne tak dlho, ako si budete priať a môžete si tak užívať maximálny filmový zážitok za minimálnu možnú cenu donekonečna. Kúpte si ju teraz ON-LINE.

EŠTE VÄČŠIE PLÁTNA V CINEMAX BANSKÁ BYSTRICA

Milí diváci a fanúšikovia siete multikín CINEMAX, v CINEMAX BANSKÁ BYSTRICA môžete  filmy pozrieť v tej najvyššej možnej kvalite, preto máte k dispozícii väčšie plátna, ktoré vám poskytnú neporovnateľne lepší zážitok z filmu.

Plátna  začali zväčšovať 5.decembra .2013 v CINEMAX NITRA, pokračovali v CINEMAX KOŠICE a CINEMAX ŽILINA a od decembra sú nové plátna už aj v Banskej Bystrici. Okrem veľkosti plátna sa zlepšil aj 3D systém. Slogan – „Maximálny filmový zážitok“ sa napĺňa do posledného písmena, nový 3D systém vám umožní ešte kvalitnejšie sledovanie vašich obľúbených filmových titulov. So zmenou systému súvisí aj zmena ceny vstupného, ktorú si môžete pozrieť v aktuálnom cenníku.

Doteraz, ak ste si chceli pozrieť film v 3D verzii, okuliare ste si zapožičali. Cena za 3D predstavenie bola 7,30 €.  V Cinemax BB pripravili pre vás novinku – cenu vstupného na 3D predstavenie znížili na 6,80 € a k tomu si môžete zakúpiť svoje vlastné 3D okuliare v cene 1 €. No uznajte, kto už by nechcel mať svoje vlastné 3D okuliare? Tie môžete samozrejme využiť opakovane aj viackrát takže je to investícia do budúcna, ktorú oceníte nespočetne veľakrát. Nové okuliare sú podstatne ľahšie, ako pôvodné a dokonca sú k dispozícii varianty pre deti alebo násadky na dioptrické okuliare. Práve vďaka tomu si môžete svoj obľúbený film vychutnať v ešte väčšom pohodlí ako doteraz.

Okrem toho sa v Cinemax BB hrá: Interstellar, Hobit: Bitka piatich armád v 2D;3D a 3D HFR, Tučniaky z Madagascaru 2D aj 3D, Šéfovia na zabitie 2, Blbý a blbší sú späť, Rozprávkar, Hry o život: Drozdajka 1. Časť. Zmena programu vyhradená. Aktuálny program, novinky a obsah filmov nájdete vždy na adrese www.cine-max.sk.

Zdroj: Cinemax BB