Verejná knižnica Mikuláša Kováča: Jozef Kaščák a jeho tvorba

KULTÚRA
0 /

VKMK a spisovateľ, glosátor, autor rozhlasových blogov Jozef Kaščák Vás pozývajú na besedu o jeho tvorbe do pobočky knižnice na Fončorde, Jilemnického ulica 48. Bude to vo štvrtok 20. septembra 2018 o 16:00 hod., vstup je voľný.

Jozef Kaščák

Vyštudoval Filozofickú fakulta UPJŠ, kombinácia slovenský jazyk a literatúra, dejepis. V pracovnom živote pôsobí na striedačku v rozhlase, televízii a školstve. Od roku 2007 sa pravidelne prihovára poslucháčom Rádio Regina Banská Bystrica.

„Moje výbery z rozhlasových textov vyšli doposiaľ v dvoch knihách Živá reklama a Farby života. Sú o veselej hlučnej samote v presýpacích hodinách našej civilizácie,

hovorí Jozef Kaščák a dodáva:

„Inšpiruje ma pestrofarebný svet okolo nás. Snažím sa vyhľadávať spoločnosť ľudí so zmyslom pre humor a spolupracovať s nimi. Venujem sa rodine a okrem literatúry a histórie patrí medzi moje záujmy aj šport, turistika, film a cestovanie.“ 

jozef kascak2

Kaščákova tvorba

Brať život s nadhľadom a humorom nie je v dnešnej dobe vonkoncom ľahké. dnes nie je ľahké. Jozef Kaščák reaguje na rôzne podnety, vlastné zážitky a skúsenosti, na počuté príbehy, alebo si jednoducho vymýšľa.

Ak máte radi fejtóny, ktoré sú písané s nadhľadom, humorne, moderným jazykom a pritom nestrácajú ľahkosť bytia, v tom prípade Vám odporúčame stretnutie s Jozefom Kaščákom vo štvrtok 20.septembra v knižnici na Fončorde.

Jozef Kaščák pozvánka

Autor: (dem), Foto: ilustračné