Valentín so súťažou, wellness pobyt a zvučné mená svetových tvorcov v BDNR  

KULTÚRA
0 /

Bábkové divadlo na Rázcestí uvádza predstavenia pre dospelých každý utorok a stredu o 19.00 hod.  Budúci týždeň je však pre divákov a diváčky pripravený naozaj špeciálny program!

V utorok 16. februára sa v divadelnej sále odohrá príbeh z pera rakúskej autorky, držiteľky Nobelovej ceny za literatúru z roku 2004 Elfiede Jelinek. Milenky –  šokujúce vyznanie na tému milenka, vzniklo ako scénické čítanie v rámci cyklu Literatúra – Slovo – Divadlo, presne pred 11 rokmi, 16. 2. 2005.

Odvtedy ho BDNR pravidelne uvádza ako (anti)valentínske predstavenie, ktorým sa pripája k hnutiu V-Day, celosvetovej kampani za zastavenie násilia páchaného na ženách a dievčatách. Akcie na podporu V-Day sa (tak isto ako sviatok zamilovaných) organizujú každoročne 14. Februára.

Okrem toho, že svojou návštevou podporíte dobrú vec. Máte jedinečnú príležitosť vyhrať luxusný wellness pobyt pre dve osoby v hotely Partizán, v rámci súťaže organizovanej po predstavení. Elfriede Jelinek, Milenky, V-Day a Vaša šanca na wllness oddych, 16. februára o 19:00 hod. v sále BDNR. Milenkami však výnimočné zážitky v BDNR nekončia!

Hneď v stredu 17. februára je na programe hra kontroverzného francúzskeho dramatika Jeana Geneta o (ne)normálnom vzťahu slúžok k ich panej, zverstvách a milosrdenstvách ich šedého života. Hru Slúžky charakterizoval existenciálny filozof a Genetov priateľ Jean Paul Sartre ako „zrkadlo bytia“, neoddeliteľnú imagináciu snového a skutočného. Už tento prestížny titul sa dá sám osebe považovať za výnimočnú divadelnú udalosť, no v Divadle na Rázcestí pre Vás pripravili ešte viac! Výnimočnú hru pohostinsky naštudoval výnimočný režisér, svetoznámy Viliam Dočolomanský.

Český režisér slovenského pôvodu je uznávaný ako tvorca autonómneho smeru divadelného umenia, ktorý pestuje vo vlastnom experimentálnom divadle Farma v jeskyni. Svojráznym režijným štýlom sa dotýka archetypálnych zákonitostí, ukotvených hlboko v každom z nás a vyvoláva triašku prostredníctvom zmyslového zážitku z predstavenia. Jean Genet a Viliam Dočolomanský pod jednou strechou, v inscenácii Slúžky Bábkového divadla na Rázcestí v stredu 17. februára o 19:00 hod.

BDNR nezabúda ani na detské publikum a aj budúci týždeň uvádza inscenácie pre deti a batoľatá v pravidelných hracích časoch.  Na prvý marcový týždeň dokonca divadlo pripravilo špeciálny prázdninový program a deti všetkých vekových kategórií tak môžu stráviť jarné prázdniny s divadlom!

Podrobné informácie o akciách pre dospelých ako aj program jarných prázdnin nájdete na www.bdnr.sk.

Zdroj: BDNR, Foto: ilust.