V Cinemax  BB uvidíte Úsvit planéty opíc, Lietadlá 2 , Rozkoš a Cudzí obed

KULTÚRA
0 /

Banskobystrické multikino Cinemax BB pripravilo pre vás aj na druhú policu júla zaujímavé filmové premiéry. Prichádza vedecko-fantastický film Úsvit planéty opíc, veselé animované Lietadlá 2, sugestívny film Rozkoš či indická snímka Cudzí obed.

ÚSVIT PLANÉTY OPÍC

Caesar je šimpanz, s ktorým sme sa zoznámili pred tromi rokmi vo veľmi úspešnom filme Zrodenie planéty opíc. Vtedy práve on ako prvý z ľudoopov získal mimoriadne vysokú inteligenciu a to kvôli pokusom s ešte neschváleným liekom na Alzheimerovu chorobu. Múdry ľudoop sa stal senzáciou, ale zároveň predznamenal zásadné prehodnotenie pohľadu na to, kto je pánom tvorstva. Príbeh Úsvit planéty opíc začína desať rokov potom, čo sa Caesar so skupinou ďalších ľudoopov, ktorým sa podarilo utiecť, ukryl v hlbokých lesoch neďaleko San Francisca.

Ľudstvo v medziobdobí prakticky zdecimoval agresívny vírus, ktorého prvé príznaky sa objavili na konci prvého dielu. Tým, ktorí vírusovú pandémiu prežili staval rozpadajúci sa svet do cesty ďalšie nečakané prekážky. Územia uvoľnené ľuďmi postupne obsadil národ geneticky pozmenených ľudoopov, na čele ktorých stojí práve Caesar. Sila a schopnosti Caesarovho kráľovstva narastajú, postupne vzniká nová civilizácia riadiaca sa novými zákonmi a pravidlami.

Civilizácia, ktorá si dokáže predstaviť Zem bez ľudí – Planétu opíc. Ľudia, ktorí prežili sa snažia narastajúcu opičiu dominanciu narušiť a vrátiť sa na vrchol evolučného rebríčku. Začína boj o moc, boj o to, kto bude vládnucim živočíšnym druhom na Zemi. Obe strany síce dosiahli krehké prímerie, ale len na krátko. Napätie medzi ľudskou a ľudoopou komunitou narastá. Zintenzívňuje sa aj boj o moc vo vnútri oboch skupín. Toto napätie môže vyriešiť iba fatálny stret, po ktorom bude nespochybniteľné kto sa stal vládcom planéty Zem.

LIETADLÁ 2

O veselé dobrodružstvo sa v novom animovanom filme od Disneyho Lietadlá 2 postará posádka elitného hasičského zboru pri záchrane národného parku, ktorý ohrozuje zúrivý lesný požiar.

Svetoznámy pretekár a bývalé práškovacie lietadlo Dusty si užíva slávy, pohodu medzi priateľmi a pripravuje sa na ďalšie preteky. Jedného dňa však príde rana – v dôsledku vážneho poškodenia motora už možno nikdy nebude môcť letieť na plný výkon a nebude nikdy pretekať. Pokúša sa vyrovnať so situáciou a hľadá novú motiváciu.

Preto sa rozhodne prijať ponuku práce hasiaceho lietadla. V národnom parku bude zodpovedný za hasenie lesných požiarov. Dusty spojí svoje sily s veteránom požiarnej a záchrannej služby – vrtuľníkom Blade Rangerom a jeho kolegami – partiou svojráznych terénnych vozidiel a lietadiel. Spoločne tak vytvoria neohrozený tím bojujúci s veľkými požiarmi, pri ktorých Dusty zistí, čo znamená byť skutočným hrdinom…

ROZKOŠ

Hlavnou témou filmu je posadnutosť. Posadnutosť láskou, posadnutosť umením, posadnutosť originalitou, posadnutosť napodobňovaním, posadnutosť úspechom, posadnutosť peniazmi a … posadnutosť samým sebou. Každá posadnutosť nás skôr či neskôr dovedie k zániku, ak nad ňou stratíme racionálny nadhľad, ak sa ňou necháme viesť.  Ibaže pri posadnutosti – cez všetky tie odreniny a jazvy, môžeme na niekoľko málo okamihov nájsť jedinečnú ROZKOŠ – a o čo iné v živote vlastne ide? Je to ako droga. To, čo sa na začiatku javí ako slabé a bezvýznamné, je schopné sa rozmnožiť a prerásť v zásadný problém, ktorý však môže byť  z pohľadu tých, ktorí nič podobné nezažili, úplne nepochopiteľný.

ARTMAX – CUDZÍ OBED + TANEC TIGRA   (utorok   22.júla o 20:40)

Hraný debut talentovaného indického tvorcu ponúka správnymi ingredienciami „ochutený“ príbeh v ktorom sa stretne pôvabná, v manželstve nie celkom spokojná Ilu so Saajanom, ktorý onedlho pôjde do dôchodku. Výsledkom je vtipná, elegantná a pozitívne ladená romanca, odohrávajúca a v súčasnej Bombaji. Jedným z tamojších neobvyklých fenoménov je aj pät-tisícová remeselná komunita Dabbawallanov (“tých, čo nosia obedáre”), ktorých zvláštny druh podnikania existuje už vyše stodvadsať rokov a ulice Bombaje sú ich plné.

Ide istým spôsobom o kuriérov, ktorí sa špecializujú na to, že doobeda doručujú obedáre z kuchýň manželiek do kancelárií manželov a večer prázdne zase späť. Neuveriteľne sofistikovaný systém bol dokonca predmetom výskumu na Harvarde, BBC odvysielalo o ňom reportáž a odborníci zistili, že napriek tomu, že tento “biznis” si nevyžaduje žiadne technologické vybavenie (okrem sms objednávok)  len jeden zo štyroch miliónov obedárov je doručený nesprávnemu adresátovi. Celovečerný hraný debut Ritesha Batra ponúka príbeh práve o tomto adresátovi, pričom sa pre scenár k filmu nechal inšpirovať scenáristami z éry klasického zlatého Hollywoodu.

Cudzí obed mal premiéru na MFF Cannes v Critics Week section (2013) a spoločnosť, ktorá ho zastupuje ho okamžite po premiére predala do všetkých teritórií. Ako svoju akvizíciu ho vzali Sony Pictures Classics a Artificial Eye, a bol zaradený do programu takých významných festivalov ako MFF Toronto, Telluride, Sarajevo, a   Londýnsky filmový festival. Stal sa indickým klubovým kasovým trhákom a po piatich týždňoch od nasadenia sa udržal v 300 indických kinách.

V kinách bude film uvedený s krákomentrážnym slovenským hraným filmom Tanec tigra.

TANEC TIGRA (Tiger Fight)
Krajina pôvodu: Slovensko / India / Rakúsko, dĺžka: 16 minút, jazyková verzia: anglicky + slov. titulky.
Scenár a  réžia: Martin Repka, kamera: Peter Bencsik Hudba: Prabahar.
hrajú: Nasser, Palani, Mahendravarman, Dhayanidhi, Arunmozhi Sivaprakasam

Do chvíle, kým sa v kancelárii kedysi slávneho tamilskeho filmového producenta Sharmu zjavil tigrí tanečník Kader a požiadal o rolu, išlo o normálny pracovný deň. Sharma vďaka svojmu arogantnému správaniu k tanečníkovi napokon premešká jedinečnú príležitosť na svoj hviezdny comeback. Tanec tigra je poctou juhoindickému „Kollywoodu“.

BABSKÁ JAZDA S FILMOM SEX TAPE

Milé baby, na júl v Cinemax BB pripravili pre vás ďalšiu babskú jazdu s perfektnou zábavnou komédiou SEX TAPE, kde sa v hlavnej úlohe predstaví Cameron Diaz. Akcia sa bude konať 30. júla o 18:00 hod.

Keď si Jay (Jason Segel) a Annie (Cameron Diaz) spolu začali, ich milostný život bol vzrušujúci a intenzívny. Po desiatich rokoch a dvoch deťoch sa z ich lásky vytratila iskra. Rozhodnú sa preto okoreniť nezáživné chvíle domácim videom, v ktorom počas trojhodinového erotického maratónu stihnú vyskúšať všetky pozície z príručky o sexe. Nápad je to určite skvelý, až do momentu, kedy ich prísne tajné video už nie je viac tajné. Začínajú sa preteky s časom o záchranu vlastnej reputácie, keď jedno kliknutie znamená úplné odhalenie.

Čaká na vás Welcome drink, super darčeky  a bohatá tombola! Príďte si do kina oddýchnuť a načerpať novú energiu. Značka: Dokonalý oddych a zábava zaručené.

Okrem toho sa v Cinemax BB hrá:Na hrane zajtrajška 2D,Khumba 2D,Ako si vzcvičiť draka 2 2D aj 3D,Vládkyňa zla 2D, Transformers: Zánik 2D aj 3D, Zbav nás zlého, 22 Jump Street a Blended.

Zmena programu vyhradená. Aktuálny program, novinky a obsah filmov nájdete vždy na adrese www.cine-max.sk.

Zdroj: Cinemax BB