Už v sobotu bude bystrické deti učiť tancovať miliónová tanečnica i tanečníčka Dary Rolins

KULTÚRA
0 /

Najbližší víkend bude v Banskej Bystrici patriť tancu v kombinácii s výnimočnou myšlienkou. V rámci podujatiaTancom proti rasizmu spoja svoje sily všetci milovníci tanca z Banskej Bystrice i ostatných kútov Slovenska.

Akcia štartuje v sobotu 16. júna 2018 už od 10:00 hod, kedy v priestoroch novej autobusovej stanice odučia špeciálne tanečné lekcie známe tanečníčky Melánia KasenčákováNika Lehocká.

Na podujatí Tancom proti rasizmu sa predstavia okrem špičkových tanečníkov aj deti z Detského domova Svetluška či zo Základnej školy u Filipa.

,,Deti sa stretnú v priestoroch autobusovej stanice TERMINAL VLAK – BUS – SHOPPING už v ranných hodinách, kde budú mať jedinečnú príležitosť zatancovať si po boku výnimočných tanečníčok úplne zadarmo,“

informuje Romana Dorotovičová, vedúca tanečného klubu Element, ktorý stojí za organizáciou celého podujatia.

Jednou z lektoriek bude aj Lady Mel, tanečnica, ktorá sa zviditeľnila najmä vďaka televíznej šou Miliónový tanec, kde tancovala po boku Johnnyho Mečocha. V súčasnosti vedie Melánia svoju vlastnú školu v Bratislave.

Ako avizovali organizátori, v rámci programu sa môžu návštevníci podujatia tešiť aj na tanečné stretnutia dvojíc, ktoré proti sebe zabojujú aj o finančnú odmenu vo výške 400 €. Prihlasovanie na tanečné battle je spustené online na webe organizátora:http://tkelement.com/index.php/tancom-proti-rasizmu/.

,,Ak sa prihlásite ta battle ešte do konca pracovného týždňa, štartovné za dvojicu bude 10 €. Priamo na mieste konania tanečných súbojov bude výška štartovného už 15 €,“

hovorí Dorotovičová.

Priateľské tanečné ,,bitky“ sa uskutočnia v priestoroch klubu AlterEgo, kde sa návštevníci môžu tešiť ešte na jedno prekvapenie.

,,V rámci projektu Tancom proti rasizmu sme sa rozhodli osloviť na spoluprácu aj okolité tanečné školy, aby sme vyvrátili mýty o konkurencii a podporili, naopak, myšlienku jednoty. Spojili sme sily s tanečníkmi zo zvolenskej skupiny MissyFellaz, aby sme dokázali, že pomyselná konkurencia ide pri takýchto projektoch bokom rovnako ako predsudky rasového, či spoločenského pôvodu,“

dodáva Dorotovičová.

Títo tanečníci sa predstavia v spoločnej tematickej choreografii pred vyvrcholením tanečných súbojov za hudobného sprievodu lokálneho zoskupenia NODEAL. Členovia tejto skupiny v zložení Samotár, Toldoo, Matúš „Buči“ Bučko, DJ Vražda, ale i DJ Funkdata Barter vytvorili špeciálne pre túto príležitosť hudbu a text skladby s názvom Proti rasizmu.

Skupina sa spolu s tanečníkmi predstaví v podvečerných hodinách, na ich tvorbu sa môžu návštevníci podujatia tešiť aj počas večernej afterparty.

plagat 1

Zdroj: Romna Dorotovičová , Foto: Element a ilustračné