Unikátna výstava vedy v Europe potrápi naše mozgové závity

KULTÚRA
1 /

Aj keď sú prázdniny ešte len v polovici a škola ďaleko, vedecké pokusy v praxi a k tomu v zábavnej podobe, budete môcť zažiť už od prvého augustového dňa v bystrickej Europe. Tá sa na pár týždňov zmení na IQlandiu, krajinu pozoruhodných exponátov a zaujímavých experimentov.

Celkovo 19 veľkých exponátov v priestoroch centra otestujú nielen mozgové závity celej rodiny, ale preveria aj rýchlosť reakcie, silu či postreh. Malí vedci si budú môcť vyskúšať fakírove stoličky, simulátor videnia, popasovať sa s optickými klamami, poblúdiť v labyrinte, či preskúšať si svoje znalosti z geografie a poznania známych svetových stavieb. Ďalšie exponáty sú zamerané na viskozitu, frekvenciu, planéty alebo Pythagorovu vetu v praxi.

„Asi nikto z nás neobľuboval domáce bifľovanie poučiek. Pochopiť vedu sa dá aj krajším a jednoduchším spôsobom. Veríme, že tieto exponáty oslovia aj tých, ktorí fyzike či chémii až tak nefandia. Navyše je to skvelá príležitosť ako si nenásilne zopakovať školské učivo,“

hovorí Jana Seleštianska, Marketing coordinator Europa SC.

Ak máte doma malého chemika či vynálezcu, potom si určite poznačte dátum 13. august 2016. Počas tejto soboty totiž zažijete vedu v priamom prenose a na vlastnej koži.

Na deti čaká vedecká šou, ktorá bude prebiehať v troch blokoch. Prvý začína už o 10:00 hod., ďalšie dva sú naplánované popoludní o 14:00 a 16:00 hod. Výstava vedy potrvá v bystrickej Europe do 21. augusta.

Zdroj: Europa BB, Foto: IQland Liberec