The Grand Retro Show aj v Banskej Bystrici s pivným festivalom

KULTÚRA
0 /

Banskobystrické kultúrne leto prinesie aj v auguste sériu zaujímavých podujatí. Milovníci historických vozidiel sa môžu tešiť na The Grand Retro Show a Banskobystrický pivný festival.

The Grand Retro Show na Námestí SNP

Päťdesiatpäť veteránov vyrobených v medzivojnovom období absolvuje trasu z Vígľaša cez Mičinú a zaparkuje v sobotu, 4. augusta 2018 o 10:30 hod. na banskobystrickom Námestí SNP.

Organizátori lákajú návštevníkov na historické skvosty, medzi ktorými nebudú chýbať svetové značky ako Rolls – Royce či Packard, európske značky Citroën a Peugeot. Tohtoročným podujatím The Grand Retro Show si zároveň pripomíname 100. výročie založenia Československa.

V tomto období boli naše vozidlá špičkou na trhu a preto veľké zastúpenie budú mať domáce značky ako Tatra, Škoda, Praga, Aero. Diváci si budú môcť pozrieť karosárske umenie legendárneho Josefa Sodomku na vozidlách Tatra 52 z tridsiatych rokov minulého storočia.

Zaujímavosťou a veteránskou lahôdkou bude vozidlo značky Stanley Woods z roku 1916 poháňané parou. Je skutočnou raritou, počet týchto vozidiel v Európe by sme zrátali na prstoch jednej ruky. Návštevníci sa budú môcť pri vozidlách odfotografovať, porozprávať sa s majiteľmi o histórii či priebehu renovácie ich vozidiel.

Akciu na Námestí SNP v meste pod Urpínom spestrí o 12:00 hod. komentovaná retro módna prehliadka s názvom „Elegancia a štýl prvej republiky 1918 – 1939“, ktorú predvedie Salon první republiky z Brna,“

informuje hovorkyňa primátora mesta Zdenka Marhefková.

MG_2354

Banskobystrický pivný festival

Podujatie bude spojené aj s Banskobystrickým pivným festivalom, ktorým na Námestí SNP oslávime remeselné pivo a tradíciu varenia piva v Banskej Bystrici. Začiatok organizátori, ktorými sú : Taste & Enjoy Banská Bystrica a Mesto Banská Bystrica, naplánovali na sobotu 4. augusta od 11:00 hod. do 21:00 hod. Na druhý deň v nedeľu 5. augusta bude festival pokračovať od 10:00 hod. a potrvá do 17:00 hod.

Budete môcť ochutnať:

Pivovar KREBS
Pivovar Baran
Pivovar Huncút
Simeon remeselný pivovar Piešťany
Donovalský Pivovar
BERHET
Tančiareň a pivovar Franz
Ikkona Brewery
Pivovar Falkenštejn – Brauhaus Falkenstein
Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha
Pivovar Kocour Varnsdorf
Albrechtický pivovar

Vratná záloha za degustačný pohár 3 €. Na festivale je prísny zákaz podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov a tehotným ženám.

pivny festival1

Počas Banskobystrického pivného festivalu sa môžete tešiť aj na jedlo od popredných banskobystrických reštaurácií a bistier:
Angels Restaurant
Limone Bistro & Wine
Tiffany Favorite Food
Caffe Beer & Wine Bar U Kemov

Počas celého festivalu je prísny zákaz podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov a tehotným ženám. Viac info na www.pisrozumom.sk.

plagat Grand Retro Show BB

 

 

Zdroj: Mesto BB a Taste & Enjoy , Foto: ilustračné