Talentovaní žiaci a žiačky bystrických škôl boli vyznamenaní na pôde BBDR

KULTÚRA
0 /

V utorok 24. októbra sa v Bábkovom divadle na Rázcestí  slávnostné oceňovanie žiakov a žiačok základných škôl za mimoriadne úspechy v oblasti rôznych olympiád a za výborné výsledky v športových, vedomostných a umeleckých súťažiach.

Oceňovanie prebieha každoročne v gescii Školského úradu mesta Banská Bystrica, za prítomnosti primátora alebo viceprimátora, pedagogičiek, pedagógov, ocenených žiakov a žiačok a ich rodičov. Pamätné listy a gratuláciu si 29 žiakov a žiačok z najrôznejších ZŠ z Banskej Bystrice prevzalo z rúk viceprimátora mesta Jakuba Gajdošíka.

Jakub Gajdošík rovnako poďakoval pedagógom a pedagogičkám zo škôl, ktoré vyznamenaní študenti/ky navštevujú, za ich entuziazmus, pracovnú angažovanosť a podporu mladých talentov.

„Tento rok sa podujatie po prvýkrát uskutočnilo na pôde nášho divadla. Mesto Banská Bystrica  pripravilo oceneným študentom/kám za reprezentáciu svojej školy a mesta poďakovanie – predstavenie Náukobeh slovenčini. Inscenácia sa tematicky venuje slovenskému jazyku, jeho histórii a súčasným lingvistickým tendenciám,“

 uviedla  dramaturgička BDNR Monika Tatarková.

Táto inscenácia mala premiéru v septembri 2015 a odvtedy potešila mnohých žiakov a žiačky, študentov a študentky nielen v Banskej Bystrici, ale aj vo Zvolene, či Bratislave. Bábkové divadlo na Rázcestí kontinuálne tvorí predstavenia pre deti a mladých ľudí, takmer so všetkými ocenenými školami pravidelne spolupracuje v rámci návštevy divadelných predstavení, či v minulosti spolupracovalo na rozmanitých divadelných a edukačných projektoch.

Náukobeh slovenčini je inscenácia priamo venovaná generácii „násťročných“ a je mimoriadne divácky obľúbená, dokonca pedagógmi/ičkami aj ako súčasť vzdelávacieho procesu. Sme radi, že si ju organizátori/ky podujatia vybrali ako dar pre týchto výnimočných mladých ľudí.

Oceneným žiakom a žiačkam srdečne gratulujeme a želáme mnoho budúcich úspechov!

 

Zdroj: Monika Tatarková, Foto: BDNR