Svetoznámy Vinx sa v Záhrade predstaví so slovenskou kapelou

KULTÚRA
0 /

Renomovaný hudobník, ktorý spolupracoval so Steviem Wonderom, Stingom a Eltonom Johnom, sa po niekoľkých rokoch vráti do Banskej Bystrice. Už 4. novembra v kultúrnom centre Záhrada vystúpi s výnimočnou zostavou slovenských hudobníkov.

Do Banskej Bystrice príde Vinx so svojimi autorskými piesňami, ktoré sa pohybujú od jazzu, funku až po rock, ale predstaví aj piesne skupiny Jungle Funk, v ktorej pôsobí s prestávkami od konca 90. rokov. Korene jeho rytmov siahajú do Afriky a na Kubu, no nezmazateľnú stopu v jeho rukopise zanechalo aj množstvo spoluprác naprieč žánrami.

Jeho nezameniteľný hlasový prejav očaril aj Stinga, s ktorým pracoval ako vokalista a perkusionista na niekoľkých albumoch, Al Jarreau ho zas označil za jazzový hlas budúcnosti. Svoje skúsenosti zo spoluprác nepretavil iba do svojej tvorby, odovzdáva ich novým generáciám na pravidelných workshopoch, ktoré robil aj na prestížnej Berklee College of Music.

Slovenská skupina, ktorá ho bude sprevádzať na koncerte v Banskej Bystrici, je zložená zo skvelých domácich inštrumentalistov. Vinxovi bude na basgitare sekundovať Martin Žiak (Gemini 77, Basostroj), na klávesoch Peter Kočiš (AMC Trio Unit, CoCo Café) a bicích sa zhostí Emil Frátrik, ktorý má za sebou bohatú spoluprácu so slovenskými a českými interpretmi (Ash Band, Ivan Král, Dežo Ursiny).

Vstupenky na koncert, ktorý sa bude konať 4. novembra o 20:00 hod. v kultúrnom centre Záhrada v Banskej Bystrici, si môžete zakúpiť na www.inviton.sk.

 

 

Zdroj: Slavo Sochor, Foto: ilustračné