Rusínsky koncert “MIŠ – MAŠ“ zavíta vo štvrtok do Thurzovho domu

KULTÚRA
0 /

Cyklus koncertov Zelené tóny, ktoré pre milovníkov hudby pripravuje Stredoslovenské múzeum už ôsmy rok, pokračujú už tento štvrtok 30. októbra 2014 o 18:00 hod. koncertom hudobného zoskupenia RUSÍN ČENDEŠ ORCHESTRA.

Rusínsky “miš-maš“ z Banskej Bystrice

Fanúšikom žánru ethno/world music nie je potrebné predstavovať hudobné zoskupenie z Banskej Bystrice s názvom RUSÍN ČENDEŠ ORCHESTRA.Kapela zložená z mladých talentovaných umelcov z Konzervatória Jána Levoslava Bellu, Akadémie umení, Katedry hudobnej kultúry Pedagogickej Fakulty UMB a konzervatória v Brne žne jeden úspech za druhým, a to nielen na domácej, ale aj na medzinárodnej scéne. Niet sa čo diviť, veď členovia skupiny sú zároveň aj úspešnými účastníkmi talentových súťaží, medzi ktoré patrí Česko – Slovensko má talent alebo Československá Superstar.

„Po tradičnej dávke jazzu, na ktorú sú návštevníci koncertov Zelené tóny zvyknutí, sa Sakrálna sieň v Thurzovom dome už tento štvrtok rozozvučí tónmi živelnej zmesi balkánskej, karpatskej a rómskej hudby namiešanej šesticou umelcov, o ktorých ešte budeme počuť,“

dodáva manažérka cyklu koncertov  Katarína Borošová.

Zelené tóny v Thurzovom dome – tradícia, ktorá pohladí nielen dušu …

Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici Vám už ôsmy rok za sebou prináša nádielku  skvelej hudby v podaní vynikajúcich hudobníkov a interpretov s názvom Zelené tóny. V predchádzajúcich ročníkoch ste sa mohli započúvať do jazzu, nechať sa uniesť na vlne  latinskoamerických rytmov, vypočuť si francúzsky šansón, spoznať krásy horúceho flamenca, či precítiť tango na vlastnej koži.

Aj tento rok sme pre Vás pripravili nezabudnuteľné chvíle strávené pri dobrej hudbe v príjemnom prostredí Thurzovho domu. Hudobné koncerty z cyklu Zelené tóny sa konajú v Sakrálnej sieni Thurzovho domu na Námestí SNP 4. Cena vstupenky na koncert je 3,50 €. Lístky je možné zakúpiť si v predpredaji v pokladni Thurzovho domu. Koncert je spolufinancovaný z dotácie Ministerstva kultúry Slovenskej republiky

Zdroj: SSM BB