Premietanie filmu, Vianočné posedenie a Predvianočná knižnica vo VKMK Banská Bystrica

KULTÚRA
0 /

Verejná knižnica Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici pripravila vo svojich pobočkách zaujímavý predvianočný program pre malých i veľkých návštevníkov. Stačí si len vybrať.

Premietanie filmu Čiara

 V pondelok 11. 12. 2017 o 14:00 hod. VKMK na Fončorde, Jilemnického 48 pozýva  Bystričanov na posledné tohoročné kino premietanie filmu Čiara zo súčasnosti ošetreného audio komentárom aj titulkami pre nepočujúcich.

Adam Krajňák je otcom rodiny a zároveň tiež hlavou pohraničnej kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cez slovensko-ukrajinskú hranicu cigarety. V tomto okruhu najbližších zastáva nenahraditeľnú úlohu starajúceho sa dôverníka, ale aj zásadového a nekompromisného vodcu, ktorému v rozhodujúcich okamihoch nechýba sebavedomie a temperament.

Pokojný súbeh oboch prelínajúcich sa svetov sa však so vzrastajúcou nervozitou, obklopujúcou neistú budúcnosť s novo budovanou hranicou Schengenského priestoru, začína pomaly otriasať. A keď potom jedna z pašeráckych dodávok stroskotá, spustí sa nezastaviteľná lavína konzekvencií, počas ktorej bude musieť Krajňák spochybniť svoje vlastné medzníky, ktoré doteraz nechcel prekročiť.

réžia: Peter Bebjak, 2017

audio komentár a titulky pre nepočujúcich: Karol Trnka, n.o.

scenár:  Peter Balko

kamera: Martin Žiaran

hudba: Slavomír Solovič

hrajú Emília Vašáryová, Tomáš Maštalír, Zuzana Fialová, Milan Mikulčík, EugeAndrj Hryc, Stanislav Boklan, Kristína Kanátová, RimmaZjubina, Filip Kaňkovský, Vanesa Antovská, Veronika Strapková, Michael Vrzala a ďalší.

Vianočné posedenie v Rudlovej – Sásovej

Občianska  rada RU – SA II, NOI Náš domov Sásová, Spoločenstvo Rudlov – Sásová a Verejná knižnica Mikuláša Kováča Vás v utorok 12. 12. 2017 o 16:00 hod. pozývajú Bystričanov na Vianočné posedenie v pobočke knižnice  MŠ Karpatská 3.

V programe je ocenenie „Najkrajší balkón, kvetinový záhon 2017“, umelecké pásmo detí MŠ Karpatská a ZŠ Sitnianska, vianočné koledy, piesne a tance v podaní DFS Vánok zo Seliec a vianočné prekvapenie.

Podujatie sa koná s finančnou podporou Mesta Banská Bystrica a poslancov v. o. č. 3.

Vianocne posedenie_2017

Predvianočná knižnica

Počas týždňa sa uskutoční  už 12. ročník úspešného komunitného projektu pre všetky generácie počas celého dňa. Predvianočná knižnica. Skladá sa z tvorivých dielní, vianočných zvykov a tradícií, kolied a burzy hračiek v pobočkách VKMK.

Program pre verejnosť:

13. 12. 2017 – pobočka Fončorda, Jilemnického 48

13.12.2017 – pobočka Rudlová – Sásová, MŠ Karpatská 3

15. 12. 2017– Oddelenie pre deti, Lazovná 28

Podujatie sa uskutočňuje v spolupráci s ľudovými výrobcami. Hlavným partnerom projektu je Fond na podporu umenia, ktorý ho podporil z verejných zdrojov.

Pozvánka Predvianočná knižnica spoločná

Zdroj: VKMK, Foto: ilustračné