Pohľad do zákulisia Divadla Štúdio tanca s Michalom Ďurišom

KULTÚRA
0 /

Divadlo Štúdio tanca opäť umožní divákom nahliadnuť do svojho zákulisia. Počas špeciálneho večera poodhalí prípravu novej premiéry Ghost / Prízrak.

O tom, na čo sa diváci môžu tešiť už vo februári tohto roka, sa budú rozprávať moderátor Michal Ďuriš a jeho hostia, autori inscenácie Peter MikaPeter Zagar. Divadlo Štúdio tanca v roku 2018 oslavuje 20 rokov svojho pôsobenia na slovenskej divadelnej scéne. Pri tejto príležitosti si k prvej premiére tohto roka prizvalo vynikajúcich umelcov.

Tanečná inscenácia Ghost / Prízrak vznikne v choreografii významného medzinárodne pôsobiaceho choreografa Petra Miku a skúseného slovenského skladateľa Petra Zagara. Ešte predtým, ako sa naplno ponoria do tvorivého procesu s umeleckým súborom divadla, sa divákom predstavia ako hostia špeciálneho podujatia Backstage s Michalom Ďurišom.

Témou ich rozprávania bude nielen pripravovaná premiéra, ale aj život choreografa a skladateľa. Moderátorskej úlohy sa tentoraz chopil bard slovenského divadla a herec niekoľkých divadelných scén, Michal Ďuriš.  Diváci si ho pripomínajú z dlhoročného pôsobenia v televíznom vysielaní ako tvár relácie Pokušenie alebo vďaka jeho neopakovateľným úlohám v Divadle J.G. Tajovského vo Zvolene.

Hudobným spríjemnením večera bude banskobystrický hudobný fenomén Sto múch. Kapela sa po 4 rokoch v jeseni minulého roka vrátila na koncertné pódiá a tak v stredu, 10. januára o 19:00 hod. v Divadle Štúdio tanca pripraví divákom nezabudnuteľný zážitok z podujatia Backstage s Michalom Ďurišom.

plagat Backstage s Michalom Durisom

 

 

Zdroj: DŠT, Foto: ilustračné