Piatkové Zelené tóny s triom Adámek – Doniga – Stráňavský

KULTÚRA
0 /

Obľúbený koncertný cyklus pod názvom Zelené tóny v Thurzovom dome, pokračuje už tento piatok koncertom klasickej hudby.  Stredoslovenské múzeum návštevníkom Thurzovho domu predstaví umenie hudobnej trojice, ktorá v Koncertnej sieni múzea vystúpi pod názvom Adámek – Doniga – Stráňavský.

Vynikajúce hudobno-spevácke trio

Klarinetista Martin Adámek a sopranistka Dominika Doniga spoločne účinkovali ešte v júni v Košiciach v rámci projektu VENI ACADEMY. Práve do tohto obdobia siahajú počiatky spolupráce mladého umeleckého zoskupenia. Dvojicu na koncerte v Thurzovom dome doplní klavírny virtuóz Adam Stráňavský.

Skladieb pre takéto zoskupenie hudobníkov nie je mnoho. Napriek tomu, viedenský umelec Franz Schubert, zhudobnil básne dvoch autorov, Wilhelma Mullera a Karla Augusta Varnhagena von Ense v skladbe Pastierik na skale. Repertoár koncertu obohatí aj cyklus piesní skladateľa 19. storočia, Louisa Spohra, a aj ďalšieho významného nemeckého skladateľa Richarda Straussa.

Cyklus koncertov pokračuje aj v októbri, a to koncertom dvojice hudobníkov Jany Gavačovej (spev) a Ľuboša Brtáňa (gitara). Na jazzový koncert okorenený francúzskym šansónom sa môžu priaznivci Zelených tónov tešiť už 8.októbra 2015.

Zelené tóny v Thurzovom dome – tradícia, ktorá pohľadí nielen dušu…

Stredoslovenské múzeum Vám už deviaty rok za sebou prináša nádielku skvelej hudby v podaní vynikajúcich hudobníkov a interpretov s názvom Zelené tóny. V predchádzajúcich ročníkoch ste sa mali možnosť započúvať do jazzu, nechať sa uniesť na vlne latinskoamerických rytmov, vypočuť si francúzsky šansón, spoznať krásy horúceho flamenca či precítiť tango na vlastnej koži.

Aj tento rok sme pre Vás pripravili nezabudnuteľné chvíle strávené pri dobrej hudbe v príjemnom prostredí Thurzovho domu. Hudobné koncerty z cyklu Zelené tóny sa konajú v tamojšej Koncertnej sieni na Námestí SNP 4 vždy o 18:00 hod. Cena vstupenky je 5 €. Lístky na koncert je možné zakúpiť si v predpredaji v pokladni Thurzovho domu.

Koncert je spolufinancovaný z dotácie Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Zdroj: SSM BB