Navštívte ADRENALIN FILM FESTIVAL – SPRING EDITION 2015

KULTÚRA
0 /

Príďte si pozrieť výber tých najlepších filmov zameraných na windsurf, bike a surf do kín CINEMAX už v utorok 26.mája od 18:00 hod. Festival sa bude konať v mestách Banská Bystrica, Košice, Nitra, Poprad, Trenčín a Žilina.

Program festivalu bude rozdelených do troch tematických blokov – WINDSURF/SUP, BIKE a SURF. Návštevníci sa tak budú môcť tešiť až na 7 rôznych dokumentov z prostredia adrenalínových športov, ktoré zaujmú a predstavia to najlepšie, čo sa v súčasnosti dá v rámci športovej kinematografie vidieť.

http://www.cine-max.sk/1005/filmy/pripravujeme/adrenalin-film-festival-%E2%80%93-jarna-edicia-20142015

Prvý filmový blok WINDSURF/SUP vám od 18:00 hod. predstaví novú snímku z dielne Red Bull Media House s názvom Red Bull Storm Chase (65min). Film vás zavedie do tých najväčších búrok, kde svetová špička windsurfingu bude medzi sebou súťažiť a popri tom zdolávať až 9 metrov vysoké vlny, či víchricu o sile do 100 km/hod. Film sa nakrúcal počas dvoch rokov v lokalitách Cornwall, Wales a Tasmánia.

Druhým filmom, ktorý vám v tomto bloku predstavíme, je film The SUP Movie (30min) od Poorboyz Productions. Film vám ukáže pomerne nový vodný šport – Stand-up-and-Paddle, alebo v skratke SUP, a ukáže, že je to niečo, s čím treba do budúcnosti na tých najväčších vlnách počítať. Predstavia sa tie najlepšie mená tohto športu, ako napr. svetoznámy surfista Kai Lenny.

Druhý filmový blok od 19:50 hod. sa zameriava na cyklistiku. Hlavným titulom, na ktorý sa môžete tešiť je Rad Company (49min), od Red Bull Media House. Vo filme uvidíte tú najvyššiu úroveň freeridingu na čele s Brandonom Semenukom, jedným z hlavných tvorcov tohto filmu. Skvelé zábery a najmodernejšie technológie robia práve z tohto filmu neopakovateľný zážitok, ktorý si treba vychutnať obzvlášť na veľkom plátne.

Ďalším filmom v tomto bloku bude freestyle BMX film s názvom Fantastik4 Vol.2 (12min) od slovenského filmára Martina Schultého.

Hunting for monsters (11min), ktorý je o ceste divočinou na Aljaške na fat bajku.

https://vimeo.com/78481279

Posledný tretí filmový blok, ktorý sme pre vás pripravili, je zameraný na surfovanie, ktoré je každým rokom populárnejšie aj u nás. Od 21:17 hod. sa tak môžete tešiť na film Cradle of Storms (27min), za ktorým nestojí nik iný než svetový Surfer Mag. Film vás zoberie na výlet na vzdialené Aleuty, kde vznikajú najväčšie fronty Tichého oceánu, ktoré vytvárajú ideálne podmienky na surfovanie.

Na záver je tu film Attractive Distractions (60min), ktorý je podľa viacerých svetových médií, tým najlepším nezávislým surfovým filmom minulého roku. Neuveriteľné zábery a skvelý soundtrack vás na celú hodinu pripútajú k sedadlám a prenesú do iného sveta.

https://vimeo.com/110565668

Nenechajte si ujsť nadupanú jarnú edíciu Adrenalin Film Festivalu. Lístky v predaji sú na  http://cine-max.sk/821/akcie/adrenalin-film-festival—jarna-edicia-20142015?fb=1 a v pokladniach jednotlivých kín.

Zdroj: Cinemax BB