Na našom najväčšom sídlisku Rudlová – Sásová bude Hudobný utorok s Lavutou

KULTÚRA
0 /

V utorok 25. septembra o 17:00 hod sa v priestoroch  Verejnej knižnice Mikuláša Kováča na Rudohorskej 37 uskutoční zaujímavé podujatie „Hudobný utorok s Lavutou“. Nadaní žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy Lavuta z Magurskej predvedú návštevníkom svoje hudobné umenie.

Hudobný utorok s Lavutou

Jeden z hlavných organizátorov tohto podujatia Andrej Refka, podpredseda Občianskej rady Rudlová – Sásová II, pre náš portál uviedol:

„V mene organizátorov, srdečne pozývam všetkých milovníkov hudby, ako aj všetkých, ktorí chcú stráviť pekné popoludnie v nových priestoroch Verejnej knižnice Mikuláša Kováča na Rudohorskej. Svoj umelecký talent Vám ukážu žiaci zo SZUŠ Lavuta.“  

andrej refka

Doplnil ho riaditeľ SZUŠ Lavuta Alexander Daško:

„Samozrejme tiež pozývam všetkých obyvateľov sídliska a nielen ich. Určite príďte, čaká Vás krásny umelecký zážitok v podaní našich talentovaných hudobníkov. Chcel by som sa aj touto cestou poďakovať Andrejovi Refkovi, za našu dlhoročnú spoluprácu a to, že nám občianska rada umožňuje prezentovať našu činnosť občanom, čo je pre našich žiakov aj ich rodičov veľmi dôležité a potrebné.“

alexander dasko

Organizátormi kultúrneho podujatia sú Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Spoločenstvo a občianska rada Rudlová – Sásová, Denné centrum seniorov, ZŤP Púpava, Komunitné centrum v Sásovej, Verejná knižnica Mikuláša Kováča v spolupráci s mestom Banská Bystrica a poslancami volebného obvodu č. 3.

Pokiaľ si nájdete v utorok 25. septembra podvečer čas, príďte na toto milé hudobné podujatie s mladými umelcami a strávte príjemné chvíle v spoločnosti dobrých ľudí.

lavuta1

Súkromná základná umelecká škola Lavuta

Vznikla v roku 2007 a od svojho začiatku prešla náročnou cestou budovania školského zariadenia, ktoré sa svojou kvalitou vyrovná iným umeleckým školám s dlhšou dobou pôsobnosti. Škola disponuje vysoko kvalifikovaným pedagogickým kolektívom, s mnohoročnými skúsenosťami na poli umeleckého vzdelávania, kvalitným nástrojovým vybavením a príjemným prostredím v oblasti mestskej časti Rudlová – Sásová.

Pravidelne sa podieľa na spoločenskom živote mesta Banská Bystrica a tým skvalitňuje kultúrny život mesta. Viacerí z absolventov už úspešne pokračujú v ďalšom umeleckom vzdelávaní na stredných umeleckých školách a konzervatóriách.

image005

Hlavným cieľom  školy je poskytovať hudobné vzdelanie deťom a mládeži bez ohľadu na ich sociálnu a ekonomickú situáciu, či prostredie z ktorého pochádzajú. Škola sa riadi myšlienkou hudby bez hraníc, ktorá dáva slobodu a prinavracia pravé hodnoty do súčasného materialisticky orientovaného sveta.

Deti majú voľný výber hudobného štýlu, ktorému sa chcú primárne v rámci štúdia na škole venovať. Pod vedením skúsených pedagógov sa môžu zdokonaľovať v hudbe klasickej, modernej, džezovej a v neposlednej miere aj ľudovej.

Učiť deti vážiť si naše kultúrne hudobné dedičstvo je taktiež jedným z prioritných cieľov školy.
Cieľom je formovať  hudobné estetické cítenie detí, formovať ich umeleckú osobnosť, rozširovať ich všeobecné vzdelanie o jednu z najdôležitejších zložiek – hudbu.

lavuta3

 

Autor: (dem), Foto: OR RU-SÁ II. a Lavuta