Námestie SNP s programom a ohňostrojmi na Silvestra i Nový rok

KULTÚRA
7 /

Tohto roku mesto Banská Bystrica vypočulo viaceré názor Bystričanov, podľa ktorých na Námestí SNP chýbal silvestrovský polnočný ohňostroj. Tak budeme mať program aj s ohňostrojom 31. decembra a tiež už tradične na Nový rok.

Silvestrovský program s ohňostrojom na Námestí SNP

V nedeľu 31. decembra 2017 na Silvestra začne rozlúčka so starým rokom 2017 na Námestí SNP o 22:00 hod. V programe vystúpia kapely Rock ReunionMetalinda a Duchoňovci. O polnoci začne silvestrovský ohňostroj.

Silvestrovským ohňostrojom sa predíde nekontrolovanému používaniu pyrotechniky ľuďmi v centre mesta. Tí pred polnocou vychádzali z miestnych barov či reštaurácií a na Námestí SNP si robili vlastné nekontrolovateľné pyrotechnické divadlo. Lokálne ohňostroje budú ako vždy aj na sídliskách.

silvester

Novoročný program s pyromuzikálnym ohňostrojom

Primátor Ján Nosko k dvom ohňostrojom na Námestí SNP na prelome rokov uviedol:

„Rozhodli sme sa vyjsť v ústrety aj tým, ktorí sa chcú zabaviť aj na Silvestra a o polnoci privítať Nový rok na Námestí SNP. Samozrejme ako dominantný berieme novoročný ohňostroj, na ktorí si ľudia zvykli a prídu naň celé rodiny aj s malými deťmi potešiť sa.“

V pondelok 1. januára 2018 o 16:30 hod. na Nový rok začne kultúrny program na Námestí SNP vystúpením vokálnej skupiny OTTO VOCE s hosťom Martinom Vetrákom. Po príhovore primátora o 16:55 hod. začne obľúbený pyromuzikálny ohňostroj presne o piatej. Zároveň si pripomenieme 25. výročie vzniku Slovenskej republiky.

novy rok

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová a ilustračné