Literárna bašta vo februári predstaví Arpáda Soltésza aj pripravovanú domácu tvorbu

KULTÚRA
0 /

Projekt Literárna bašta v Banskej Bystrici už niekoľko rokov pracuje na vzniku literárneho rezidenčného sídla. V tomto roku okrem toho pokračuje aj vo svojich vedľajších aktivitách.

Pripravuje svoju knižnú edíciu a na každý mesiac pripravuje pravidelné literárne podujatia, medzi ktorými si môžu vybrať všetky generácie. Inak to nebude ani vo februári.

Nová séria diskusií o súčasnej literatúre a jej fenoménoch s názvom „Literárne disko bude pokračovať stretnutím s publicistom Arpádom Soltészom, ktorému na jeseň vyšiel knižný debut. Kniha „Mäso. Vtedy na východe“ sleduje príbeh dvoch policajtov, ktorí dennodenne bojujú s mafiou, vlastnými kolegami a zmrzačenou justíciou.  Literárne disko sa bude konať v stredu 7. februára o 18:00 hod. v Artfore na Hornej Striebornej 10. Moderuje Rado Sloboda.

V druhej polovici februára dostane priestor aj nová slovenská tvorba, ktorá by mala uzrieť svetlo sveta v tomto roku. Podujatie „Literárne Slovensko 2018“ predstaví rozpracované prózy spisovateľov Petra Balka, Jána Púčeka a debutujúceho Radovana Potočára. Zaznejú v premiére, v podaní študentov herectva Akadémie umení Petra Magurského, Martina Stolára a Patrície Marikovskej.

Ak ste zvedaví na pripravovanú domácu úrodu, nezabudnite prísť 22. februára o 19:00 hod. do Artfora. Každý mesiac Literárna bašta pripravuje akcie aj pre najmenších. Februárová Detská čitáreň prinesie 16. februára o 16:00 hod. do Artfora čítanie z knihy „O čertovi Kolofónovi“ v podaní jej autora Petra Gārtnera, ktorý ju napísal na motívy vlastného bábkového predstavenia.

A napokon 20. februára po 20:00 hod. v Artfore nebude chýbať ani tradičný Literakvíz, vedomostná súťaž pre všetkých milovníkov literatúry a umenia, prihlásiť sa môžete na info@literarnabasta.sk.

Zdroj: Slavo Sochor, Foto: ilustračné