Legendárna OMEGA prichádza do Rimavskej Soboty s „Jasnou správou“

KULTÚRA
3 /

V sobotu 23. júna sa na amfiteátri v Rimavskej Sobote predstaví skupina OMEGA so svojím najnovším koncertným programom. Táto maďarská legenda je na rockovej scéne už 56 rokov, presne toľko ako Rolling Stones.

Omega sa stala hviezdou nielen celého východného blo­ku – koncertovala v Československu, Poľsku, Juhoslávii, ale ako jedna z mála kapiel sa dostala aj na Západ, do Británie či Západného Nemecka.

Jej najznámejší hit Gyöngyhajú lány (Perlovlasé dievča) z roku 1969 prebrala v 90. rokoch nemecká kapela Scorpions pod názvom „White Dove“. V našich končinách je známa aj česká verzia tejto skladby od Aleša Brichtu s názvom „Dívka s perlami ve vlasech“.

Omega si potrpí na výpravné koncerty podobne ako Pink Floyd. V 80. rokoch mala dokonca jednu z najväčších koncertných scén v Európe a kvalitou zvukového a svetelného aparátu sa mohla porovnávať so svetovými špičkami.

Návštevníci ich koncertu v Rimavskej Sobote sa preto majú na čo tešiť. Ako prezradil líder skupiny János Kóbor, aktuálny koncertný program vychádza z ich minuloročného projektu s názvom „Vtedy na Východe“.

Do tohto projektu boli pozvaní viacerí zahraniční hosťujúci interpreti na duety, ako napríklad český spevák skupiny Olympic, Peter Janda. Takže 23. júna odznie aj naša špeciálna verzia skladby Jasná správa, ktorú zaspievame v českom jazyku,

avizuje János. Vstupenky sú k dispozícii u miestnych predajcov a v sieti Ticketportal.

 

Zdroj: M&M Brothers, Foto: ilustračné