Koniec prázdnin si spríjemníte v Cinemax BB

KULTÚRA
0 /

Záver dvojmesačných prázdnin nebýva práve najpríjemnejším obdobím pre mnohých školákov, ale dá sa to zmeniť návštevou banskobystrického multikina Cinemax BB. Najnovšia ponuka j zaujímavá – Grisvcoldovci, Hitman: Agent 44, Uuups! Archa je fuč…, Amy či  koncert The Wall.

GRISWOLOVCI

Na vaše bránice čoskoro zaútočí ďalšia generácia známej filmovej rodinky Griswoldovci. V hlavných úlohách filmu Griswoldovci od New Line Cinema, sa predstavia Ed Helms („The Hangover“ filmy) a Christina Applegate („Anchorman“ filmy), ktorí zoberú rodinu na cestu, kde spoločne zažijú ďalšie bláznivé dobrodružstvo. Film je debutom dua Jonathan Goldstein & John Francis Daleys. Rusty Griswold sa podľa vzoru svojho otca rozhodne pre upevnenie rodinných väzieb, rozhodne sa prekvapiť svoju ženu Debbie a ich dvoch synov Jamesa a Kevina a zobrať ich do najobľúbenejšieho amerického zábavného parku Wally World.

HITMAN: AGENT 47

Je známy len podľa posledných dvoch čísel čiarového kódu, ktorý má vytetovaný vzadu na krku. Agent 47 (Rupert Friend) nie je obyčajný človek, predstavuje vyvrcholenie desaťročie trvajúceho výskumu. Stojí na konci vývojovej rady, jeho existencia nadväzuje na štyridsať šesť predchádzajúcich agentov obdarených neuveriteľnou silou, rýchlosťou, vytrvalosťou a inteligenciou. Agent 47 je elitným a dokonalým zabijakom, ktorý bol, pomocou genetických experimentov vyšľachtený ako dokonalý vražedný stroj.

Jeho najbližším cieľom je korporácia, ktorá má v úmysle zmocniť sa vytvoreného génu a pomocou neho vytvoriť armádu zabijakov, ktorých schopnosti prekročia dokonca aj vlastnosti agenta 47. Uspeje? Alebo sa stane ich korisťou a zdrojom ďalšej skazy?
Vo svojom osamelom boji sa 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, ktorá je schopná zodpovedať väčšinu otázok týkajúcich sa jeho pôvodu a zároveň stráži tajomstvo umožňujúce odhaliť a predovšetkým zničiť nepriateľskú korporáciu. Všetko smeruje k záverečnej epickej bitke, v nej proti nim stojí v čele armády protivníkov pomstychtivý John Smith (Zachary Quinto).

UUUPS! ARCHA JE FUČ…

Je koniec sveta! Blíži sa obrovská povodeň, dostatočne veľká na vyhubenie akéhokoľvek života na Zemi. Raťafáci Dejv a jeho syn Finík sa dostali na Noemovu archu na poslednú chvíľu za pomoci Grumpíkov Lísky a jej dcéry Ley. Keď však archa odchádza, Finík a Lea na nej omylom nie sú. Pravé dobrodružstvo tak pre nich len začína. Pri hľadaní cesty späť na archu budú musieť spoločne premôcť nepriateľov, ale tiež si nájsť nových kamarátov a uvedomiť si, na čom v živote skutočne záleží. Podarí sa zachrániť Finíkovi život svojho starého otca a zaistiť sympatickým Raťafákom miesto na arche?

ARTMAX – AMY

(utorok 1.9.2015 o 20:30)

Kým v skutočnosti bolo dievča, ktoré stojí za menom Amy Winehouse? Čo táto hudobná ikona skrývala pred okolitým svetom a prečo zomrela vo veku len 27 rokov? Celovečerný dokument necháva hovoriť najmä Amy samotnú prostredníctvom doposiaľ nezverejnených archívnych záberov, rozhovorov, ale predovšetkým prostredníctvom jej hudby a pôvodných textov, ktoré vždy reflektovali aktuálne udalosti jej života.

Vidíme Amy ako obyčajné dievča s obrovským talentom a túžbou spievať, ako zjavenie ohromujúce hudobných fajnšmekrov, ako popovú hviezdu obletovanú fanúšikmi aj ako obeť manipulovanú manažérmi a prenasledovanou bulvárnymi novinármi, unikajúcou závislostiam. Za známym mediálnym obrazom ale odhaľujeme hlavne Amy, ktorá skutočne túži len po dvoch veciach – naozajstnej láske a hudbe.

ROGER WATERS THE WALL – ARTMAX KONCERT

(utorok 29.9.2015 o 20:00)

VSTUPENKY V PREDAJI! Roger Water The Wall je hudobno-zážitková road movie, ktorá zachytáva svetové koncertné turné zakladajúceho člena legendárnej britskej skupiny Pink Floyd v rokoch 2010 až 2013. Zábery, zhotovené v troch mestách na dvoch kontinentoch, putujú medzi 150 metrov dlhým javiskom a zákulisím, z ktorého všetko exkluzívne komentuje sám Waters. Divákom sa naskytne pohľad na úchvatnú hudobnú a vizuálnu show, v ktorej nechýba pyrotechnika, bohaté projekcie a pred zrakmi rastúca monumentálna stena.

Waters pri tvorbe ohromujúcej rock´n´rollovej show doslova zhmotnil vlastnú imagináciu a protivojnové vízie – rovnako ako pôvodný dvojalbum rockovej opery z roku 1979 nesie aj film silné pacifistické posolstvo a stopuje Watersovu osobnú minulosť, ktorú tvrdo zaťažila otcova a dedkova smrť vo svetových vojnách.

Okrem toho sa v Cinemax BB hrá: Rytmus sídliskový sen, Malý dráčik 2D, V hlave 2D aj 3D, Nesmrteľný, Mission: Impossible – Národ grázlov, Magic Mike XXL, Mimoni 2D aj 3D,Fantastická štvorka a Krycie meno U.N.C.L.E.

Zmena programu vyhradená. Aktuálny program, novinky a obsah filmov nájdete vždy na adrese http://www.cine-max.sk/.