Kino v bazéne v júli prinesie Interstellar aj Divoké historky

KULTÚRA
0 /

Prvý mesiac ďalšieho ročníka Kina v bazéne prilákal do nádvoria Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského vyše 700 návštevníkov a návštevníčok. Publikum v bazéne doposiaľ zažilo niekoľko zaujímavých filmových projekcií a koncertov.

Jedným z doterajších vrcholov sezóny bol bez pochýb koncert legendy slovenského art-rocku, pána Mariána Vargu. Júlový program otvoril film mladého režiséra Xaviera Dolana Mami! Program bude pokračovať posledným a mimoriadne úspešným filmom Christophera Nolana Interstellar (9. júl, 21:00).

Na svoje si v júli príde aj náročnejšie publikum, v bazéne sa totiž uskutoční projekcia dokumentu Veroniky Liškovej Danielov svet (16. júl, 21:00), ktorý pojednáva o mladom pedofilovi Danielovi a jeho náročnom zaradení sa do dnešnej spoločnosti.

Filmom Jana Hřebejka Kawasakiho růže (23. júl, 21:00) vzdajú organizátori Kina v bazéne poctu nedávno zosnulému majstrovi Ladislavovi Chudíkovi. Slovenská herecká legenda v tomto filme stvárnila zápornú postavu agenta ŠtB.

Filmový program v júli uzatvorí jedno z najväčších prekvapení filmovej jari, španielsko-argentínsky film Divoké historky (30. júl, 21:00), ktorý ukazuje bežných v ľudí v celkom bežných situáciách, akurát na pokraji trpezlivosti a nervového zrútenia.

Júlovú hudobnú prestávku vynahradí Kino v bazéne svojim divákom hneď v sobotu 1. augusta o 20:00, kedy do bazéna príde zahrať Richard Vávra alias Archívny chlapec. Jeho svojské texty a hudba vnášajú na slovenskú scénu jednak autentickú výpoveď, ale aj netradičnú dynamiku interpretácie. Medzi betónovými stenami sa to bude hmýriť prúdom slov a zvukom strún.

Program Kina v bazéne na júl 2015

2. júl 2015 – film: Mami!

9. júl 2015 – film: Interstellar

16. júl 2015 – film: Danielov svet

23. júl 2015 – film: Kawasakiho ruže

30. júl 2015 – film: Divoké historky

1. august 2015 – koncert: Archívny chlapec

Na všetky podujatia je vstup voľný.

Autor: Slavo Sochor, Foto: Viktória Horňanová a internet