Jarné prázdniny na Rázcestí – veselo a kreatívne!

KULTÚRA
0 /

Komu sa nelení, tomu sa prázdninuje… v divadle. Bábkové divadlo na Rázcestí už desiatku rokov pripravuje jarno – prázdninový program pre školopovinných divákov a diváčky. Tento rok s novinkou – Bábkovým ateliérom zameraným na výrobu bábok z ponožiek alebo bábok na všetkých 5!

Mimoriadny program pre deti od 3 rokov začína v pondelok 19. a končí v piatok 23. februára 2018. Každý deň o 15:00 hodine, vždy iná divadelnosť pripravená pre otvorené oči, bystré uši a šikovné ruky. V stredu výnimočne v dvoch časoch – o 10:00 aj 15:00 hodine.

Program

Pondelok 19. február o 15.00 hod.

Uľa Bruchániková: PA A GU. Dobrodružstvá PAličky a GUličky Pomotaných. Predstavenie pre deti od 3 do 5 rokov.

Utorok 20. február o 15:00 hod.

BÁBKOVÝ ATELIÉR: VÝROBA ODZNAKOV A MASIEK

Maľovanie, oliepanie látkou, lepenie aplikácií, gorálok… Čaká na vás radosť z vlastnoručne vyrobeného diela, ktoré sa vám bude doma vynímať. Alebo si ho hravo pripnete na tričko či školskú tašku. Od 3 rokov.

Streda 21. február o 10:00 hod.

BÁBKOVÝ ATELIÉR: VÝROBA PONOŽKOVÝCH BÁBOK

Aj vám sa doma potulujú smutné ponožky, ktoré márne hľadajú svoj pár? Prineste ich do divadla a uvidíte ako naberú druhý dych! Kreatívny spôsob ako zatúlané ponožky zneškodniť a zároveň si vytvoriť rozkošnú textilnú bábku. Od 3 rokov.

Streda 21. február o 15:00 hod.

RODINNÁ PÚŤ DO SVETA ROZPRÁVOK: FAMILIÁRIUM

Interaktívny rodinný projekt. Šípková Ruženka, Starý Bodrík a vlk a voľná téma, v podaní divákov a diváčok, za sprievodu hercov a herečiek BDNR. Pre všetkých od 3 rokov.  

Štvrtok 22. február o 15:00 hod.

BÁBKOVÝ ATELIÉR: VÝROBA PRSTOVÝCH BÁBOK

Panáčikovia, zvieratká, príšerky na hranie alebo vlastné domáce divadlo. Jednoduchý spôsob ako si pripraviť minibábky na všetkých 5! (prstov) a stvoriť bábkovú šou kdekoľvek sa vám zachce. Od 3 rokov.  

Piatok 23. február o 15:00 hod.

Rozprávková geografia: INDIÁNSKE ROZPRÁVKY

Príbehy viacerých indiánskych kmeňov – Uväznené Slnko a Náčelník Živá voda – ožívajú v indiánsko-slovenskom rozprávkovom típí. Predstavenie pre deti od 3 rokov

Rezervácia vstupeniek: 048/412 55 13 alebo vstupenky@bdnr.sk.

Jarne prazdniny 2018 plagat_web

Zdroj: Monika Tatarková, Foto: BDNR