Januárová pozvánka do Bábkového divadla na Rázcestí pre dospelých a deti

KULTÚRA
0 /

Bystrické Bábkové divadlo na Rázcestí dáva do pozornosti Bystričanom predstavenia, ktoré uvádza v nasledujúcom  januárovom týždni. Hrá sa pre dospelých a deti všetkých vekových kategórií.

PRE DOSPELÝCH

 Utorok 23. januára o 19:00 hod. v sále

Iveta Horváthová: EURÓPA V KOREŠPONDENCII

Divadelné randevú s osobnosťami európskej minulosti.  Marie Curie Sklodowska, Emil Zola, Winston Churchill, Hannah Arendt, T. G. Masaryk, M. R. Štefánik, Julo Satinský či Dežo Ursiny. Nezabudnuteľné osobnosti starého kontinentu, ktorých osudy prenikli až do našej prítomnosti.

europa v korespondencii

Dĺžka predstavenia: 145 minút  s prestávkou  Podporené z verejných zdrojov Fondom na podporu umenia a realizované z prostriedkov verejnej zbierky Kultúra na rázcestí. Rezervuj vstupenky!

Streda 24. januára  o 19:00 hod. v Teátriu

MOCAD(R)ÁMY

Minidrámy o živote v ženskej koži. Do problémov kože S vás zasvätia mladé „Twigy“.

So závažnými udalosťami (ženského) života sa konfrontujú zrelé „Martóny“ v koži  L až XX…L.

Dĺžka predstavenia je 120 minút s prestávkou. Predstavenie podporil slovensko – český ženský fond. Rezervuj vstupenky!

Z diváckych ohlasov:

„Naozaj silné predstavenie spolu s excelentnými výkonmi herečiek zanechá dlhodobý dojem.“

„Bolo to úplne skvelé, takto sa vidieť prostredníctvom iných žien. Ženy sú jednoducho… bytosti.“

„Divadelné predstavenie sa mi mimoriadne páčilo, mohla by som ho každému len odporučiť!“

„Děkuju za neplánované dobrodružství!“

mocadramy

PRE DETI

Nedeľa 21. januára o 10:00 hod. a pondelok 22.  januára o 10:00 hod. v Teátriu

Monika Kováčová BATOLÁRIUM

batolarium

Svet plný zvukov, hudby, farieb a pohybov v maličkom spracovaní. Pre deti od 15 mesiacov do 3 rokov. Dĺžka predstavenia je 25 minút. S finančnou podporou MK SR. Rezervuj vstupenky!

Nedeľa 21. januára o 16:00 hod. v sále

Rozprávková geografia:  INDIÁNSKE ROZPRÁVKY

Príbehy viacerých indiánskych kmeňov – Uväznené Slnko a Náčelník Živá voda – ožívajú v indiánsko-slovenskom rozprávkovom típí. Pre deti od 3 rokov.  Dĺžka predstavenia je 60 minút. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia. Rezervuj vstupenky!

indianske rozpravky

V utorok 30. januára o 19:00 hod.Vás divadlo zavedie do kuchyne jednej (ne)všednej rodiny. Do kuchyne, v ktorej sa písala aj prvá slovenská kuchárka. Viete kto bol jej autorom? Resp. autorkou? Spisovateľka, prekladateľka, redaktorka, manželka a matka, zástankyňa ženských práv, zakladateľka prvého ženského časopisu Dennica … Terézia Vansová. V originálnej inscenácii T. V. Recepty sa vám predstaví pracovný a rodinný život Terézie a Janka Vansovcov, ktorí veľkú časť svojho života prežili práve na banskobystrickej Fortničke.

V stredu 31. januára sa priestor Teátria naladí na poviedky slovenských klasičiek Eleny Maróthy – Šoltésovej a Boženy Slančíkovej – Timravy. Dramatický mix dvoch poviedok v jednej inscenácii. Dojemný príbeh o radostiach a starostiach obyčajnej matky Moje deti a úsmevná novela o zrelej mladuche, ktorá rieši kľúčovú otázku vydaja Za koho ísť?, sľubujú večer plný humoru, napätia aj sĺz empatie. Inscenácia Variácie lásky je okrem nadčasových príbehov, obľúbená vďaka krásnej vizuálnej architektúre a výborným hereckým výkonom. Začiatok je o 19:00 hod.

Viac informácii o predstaveniach nájdete na našej webovej stránke www.bdnr.sk. Rezervácia vstupeniek na telefónnom čísle 048/4125513, e-mailom: vstupenky@bdnr.sk , predpredaj online: www.ticket-art.sk

Pokladňa BDNR je otvorená každý pracovný deň od 8:00 do 16:00 hod. a hodinu pred každým verejným predstavením.

 

Zdroj: Monika Tatarková, Foto: BDNR a ilustračné