Francúzsko – slovenské Slúžky na Rázcestí

KULTÚRA
0 /

Bábkové divadlo na Rázcestí pripravuje počas apríla každý týždeň jeden divadelný zážitok pre dospelé publikum. V stredu 18. apríla je na programe hra kontroverzného francúzskeho dramatika Jeana Geneta o (ne) normálnom vzťahu slúžok k ich panej, zverstvách a milosrdenstvách ich šedého života.

Hru Slúžky charakterizoval existenciálny filozof a Genetov priateľ Jean Paul Sartre ako „zrkadlo bytia“, neoddeliteľnú imagináciu snového a skutočného. Už tento prestížny titul sa dá sám osebe považovať za výnimočnú divadelnú udalosť, no Divadlo na Rázcestí to ešte ozvláštnilo!

Výnimočnú hru pohostinsky naštudoval výnimočný režisér, svetoznámy Viliam Dočolomanský. Renomovaný režisér slovenského pôvodu je uznávaný ako tvorca autonómneho smeru divadelného umenia, ktorému sa venuje vo svojom, niekoľkými medzinárodnými cenami ovenčenom divadle Farma v jeskyni. Pôsobí najmä v ČR.

„Svojráznym režijným štýlom sa dotýka archetypálnych zákonitostí, ukotvených hlboko v každom z nás a vyvoláva triašku prostredníctvom zmyslového zážitku z predstavenia,“

hovorí dramaturgička BDNR Monika Tatarková.

Jean Genet a Viliam Dočolomanský pod jednou strechou, v inscenácii Slúžky Bábkového divadla na Rázcestí, v stredu 18. apríla o 19:00 hod. Srdečne pozývame!

Sluzky 18.4.

 

Zdroj: Monika Tatarková, Foto: BDNR