FOTO: Vydarený Deň matiek v Rudlovej – Sásovej

KULTÚRA
0 /

V utorok 15. mája sa v Komunitnom centre Sásová uskutočnilo tradičné podujatie Deň matiek. Organizátori pripravili mamičkám a ženám slávnostný kultúrny program s občerstvením i kvetinovým darčekom.

Slávnostný program za organizátorov otvorila Elena Púchyová, predsedníčka Občianskej rady Rudlová – Sásová II. Pani Mária Lapinová predniesla uvítaciu báseň a potom Súkromná základná umelecká škola Lavuta z Magurskej ulice so svojimi žiakmi a flautami navodila slávnostnú atmosféru. Oči všetkých prítomných hostí očarili zvuky klasickej hudby a tiež huslí v podaní malého sólistu.

Prvýkrát na podujatí usporiadaných občianskou radou sa predstavila aj tanečná skupina dievčat z Lavuty. Krásne oblečené dievčatká a ich tančeky v očiach mamičiek vyvolali obdiv aj hrdosť nad šikovnosťou svojich malých ratolestí.

Tento rok spoluorganizovalo podujatie aj zoskupenie poetov Generácia Nula v podaní Marcela PálešaĽudovita Majera, Marcela Perecára  a hudobníka Romana Buhoveckého.

Počas slávnostného programu boli ocenené matky, ktoré sa podieľajú na komunitnom živote v Rudlovej – Sásovej, konkrétne  Veronika BodnárikováAnna BabčanováMária LapinováMarika VoskárováMária Jančová a napokon Danka Gazdíková, vedúca Denného centra seniorov, ktorá významne pomohla s organizovaním podujatí v roku 2018.

Poslanci Michal Škantár, Milan Lichý a zástupca Občianskej rady Andrej Refka obdarovali prítomné ženy kyticami kvetov, tento rok netradične aj s vázičkami.

Prítomným ženám sa za Občiansku radu Rudlová – Sásová  II.  prihovoril jej podpredseda a jeden z organizátorov tohto podujatia  Andrej Refka:

Príjemný pekný podvečer Vám všetkým prajem, hlavne tu prítomným dámam, ktorým by som chcel aj keď oneskorene, ale o to srdečnejšie popriať len to najlepšie ku Dňu matiek. Som presvedčený, že každá matka si zaslúži našu vďaku a úctu, veď priviedla na svet  nový život.“

Pre náš portál sa vyjadril aj poslanec Michal Škantár:

„Som veľmi rád, že som sa mohol zúčastniť tejto veľmi milej akcie medzi našimi sásovskými ženami a  mamičkami, pretože oni si zaslúžia našu každodennú pozornosť.“

Za organizátorov Elena Púchyová uviedla:

„Počas tých rokov, čo robíme tieto podujatia, tak z detí, ktoré účinkovali v minulosti, tu boli už mamičky a mohli sme ich obdarovať kvetinovým darčekom. Ich deti teraz vystupovali v programe a veľmi im to pristalo. Len škoda, že v Rudlovej – Sásovej nemáme sálu, kde by mohli byť častejšie prezentované hudobné výkony a tance žiakov miestnych MŠ, ZŠ a SZUŠ Lavuta.“

Na záver sa Komunitným centrom ozýval spev s tancom prítomných mamičiek pri tónoch hudobnej skupiny  Traja veteráni – pánov RuskaFľašku a Mojžiša. Zábava pokračovala až do odpadnutia poslednej tanečníčky.

Organizátormi podujatia boli Občianska rada Rudlová – Sásová II., NOI Náš domov Sásová, Spoločenstvo  Rudlová – Sásová, Denné centrum seniorov a ZŤP Púpava, Komunitné centrom Sásová, Generácia Nula. Podujatie sa uskutočnilo s finančnou podporou Mesta Banská Bystrica a poslancov volebného obvodu Rudlová – Sásová.

 

Autor: (ref) , Foto: OR RU – SÁ II.