FOTO: Vydarená bystrická Míľa pre mamu v mestskom parku

KULTÚRA
0 /

cof

Sobotňajšia bystrická Míľa pre mamu v mestskom parku prilákala popoludní stovky detí s rodičmi i starými rodičmi. Tradičné podujatie pre rodiny s deťmi v predvečer Dňa matiek sa konalo na celom Slovensku

Zábavné kultúrne popoludnie pre celé rodiny organizuje Únia materských centier pravidelne od roku 2004. Cieľom kampane Míľa pre mamu je zorganizovať s dobrovoľníkmi z materských a rodinných centier veľkolepú oslavu venovanú všetkým matkám. Prejdením symbolickej jednej míle si návštevníci uctia svoju mamu, starú mamu, krstnú mamu, či adoptívnu mamu. Tým sa im poďakujú za jedinečnú a nenahraditeľnú úlohu matky.

Organizátorkami bystrickej Míle pre mamu  sú matky z Materského centra Mamina a Rodinného centra Hviezdička. Záštitu nad podujatím má primátor Banskej Bystrice Ján Nosko, ktorý prišiel s celou rodinou. Medzi ľuďmi bolo vidno aj poslancov banskobystrického mestského zastupiteľstva.

Podľa našich informácií sa na míľová prechádzku mestským parkom zaregistrovalo takmer 900 účastníkov. Zážitkovú trasu si rodiny prešli pešo, na bicykli, kolobežke, korčuliach, v kočíku či na invalidnom vozíku.

V kultúrnom programe účinkovali  Hudobná škola Yamaha, deti z tanečného súboru Energy  ZŠ Sitnianska, nechýbala baby salsa či muzikál, koncertovala kapela Trabant a na záver to bola bohatá tombola. Moderovala Mariana Kovačechová.

„Ako sprievodné aktivity mohli návštevníci využiť tvorivé dielničky, skákací hrad, drevený kolotoč, maľovanie na tvár, líčenie pre maminky, cvičenie pre deti, strollering – závody kočíkov, koníky a ďalšie. Každú zaregistrovanú maminku čakal darček. Sme veľmi radi, že prišlo množstvo ľudí a vyšlo nám počasie,“

uviedla Pavlína Bartová z Materského centra Mamina.

Únia materských centier v sobotu večer predbežne zverejnila oficiálny výsledok za Slovensko, Česko a Írsko – 29 731 účastníkov Míle pre mamu 2018.  Celkové výsledky sa dozvieme neskôr.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová a FB