FOTO: Skvelý koncert La Gioia vypredal Robotnícky dom

KULTÚRA
0 /

Štvrtkové vystúpenie populárneho speváckeho tria La Gioia v Banskej Bystrici malo veľký ohlas. Robotnícky dom praskal vo švíkoch a koncert „Rockové balady“ LA GIOIA & Band bol skvelý.

LA GIOIA

Vznikla v roku 2008. Prezentuje hudobný štýl, pop operu, ktorý spája populárnu hudbu a operný spev. LA GIOIA je zoskupenie troch spevákov, ktorí interpretujú populárne piesne v štýle belcanta.

Repertoár tria tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale najmä pozoruhodné úpravy známych slovenských a českých hitov, ktoré v podaní La Gioia znejú doteraz nepočutým, originálnym spôsobom.

LA GIOIA v preklade z talianskeho jazyka znamená radosť. A práve s radosťou, hispánskym temperamentom a talianskou vášňou prichádza LA GIOIA, aby ponúkla nevšedný a na hudobnej scéne jedinečný hudobný zážitok.

Peter Ďurovec

Spevák – barytón, sa narodil v roku 1974. Odbor operný spev vyštudoval na Vysokej škole muzických umení v Bratislave. Po ukončení štúdia pôsobil ako sólista v Štátnej opere Banská Bystrica. Tu stvárnil množstvo postáv svetového operného repertoáru. Okrem operných stvárnil aj operetné a muzikálové postavy ako člen zboru v divadle St. Pölten v Rakúsku. Práve tu sa podieľal na množstve predstavení aj produkčne.
Momentálne sa venuje koncertnej činnosti. Je jedným zo zakladajúcich členov formácie LA GIOIA.

Peter Ševčík

Spevák – barytón, sa narodil v roku 1976 v Topoľčanoch. Vyštudoval na Súkromnom konzervatóriu Dezidera Kardoša v Topoľčanoch odbor operný spev v triede prof. Evy Pacovskej. Počas štúdií sa zúčastnil niekoľkých medzinárodných i domácich speváckych súťaží.
Po ukončení štúdia a získaní absolutória účinkoval v Armádnom umeleckom súbore v Bratislave. Absolvoval spevácke kurzy u prof. Viktórie Stracenskej, ako aj u sólistky SND Denisy Šlepkovskej. Svoje skúsenosti zúročil pri zakladaní formácie LA GIOIA.

Matej Vaník

Spevák – tenor a skladateľ sa narodil v roku 1977 v Banskej Bystrici. Vyštudoval Pedagogickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. Taktiež bol členom Opery SND. Ako sólový spevák stvárnil rôzne postavy v muzikáloch napríklad Verklikár, Alžbeta Bátoryová. Má na svojom konte aj vlastný popový album s názvom LYRIKA. V úlohe skladateľa debutoval detským muzikálom O Červenej čiapočke uvedenej aj v Činohre SND.
Je spoluzakladateľom originálnej vokálnej formácie LA GIOIA. Podieľal sa na rôznych popových a gospelových projektoch.

 

Zdroj: La Gioa a (dem), Foto: Mirka Chabadová