FOTO: Rudlová – Sásová žila Dňom detí

KULTÚRA
0 /

Nedeľné popoludnie na najväčšom banskobystrickom sídlisku Rudlová – Sásová, patrilo tradičnému Medzinárodnému dňu detí. Na ihriskách pod oporným múrom na Rudohorskej ulici sa zabávali stovky malých i veľkých Bystričanov.

Na úvod podujatia v kultúrnom programe vystúpili deti z SZUŠ Lavuta a občianskeho združenia Nádej deťom. Registrácia deti začala pol hodinu predtým. Pri registrácii získali deti kartičku, ktorá im slúžila na získanie odtlačku pečiatky za absolvovanie jednotlivých disciplín na stanovištiach, ako bolo preťahovanie lanom, streľba futbalovou loptou do bránky, hokejbalovou loptičkou,  lukostreľba a mnoho ďalších súťaží či atrakcií.

Za predvedený výkon a šikovnosť deti získali odmenu. Najväčšou odmenou bol nafukovací  traktor, cukrová vata alebo maľovanie na tvár. Deti si mohli vyzdvihnúť odmenu aj v priľahlom bare – rôzne sladkosti, hračky, občerstvenie a darčeky od sponzorov. Keďže bol horúci deň, občerstvenie bolo pripravené aj pre rodičov. Podľa organizátorov kvôli obrovskému záujmu návštevníkov nestačilo ani pôvodne vytlačených 500 kartičiek, tak sa muselo improvizovať

„Veľmi ma teší, koľko nám dnes prišlo sem detí a že vyšlo aj počasie. Podľa reakcií sa pripravený  program  všetkým páčil.  Chcem sa poďakovať každému, kto akokoľvek prispel k tomuto nášmu tradičnému podujatiu. Verím, že sa takto stretneme aj o rok,“

povedal pre náš portál podpredseda Občianskej rady Rudlová – Sásová  II. Andrej Refka, ktorý sa na organizovaní Dňa detí v Rudlovej – Sásovej podieľa už od roku 2007.

Spokojný s účasťou na tejto milej akcii bol aj mestský poslanec Michal Škantár:

„Som veľmi rád, keď vidím, že ľudia prídu v hojnom počte na akcie organizované na našom sídlisku, ktoré podporujeme aj my poslanc. Samozrejme, že budeme v tom aj naďalej pokračovať. Lebo si myslím, že obyvatelia Rudlovej – Sásovej si to zaslúžia.”

Doplnila ho aj predsedníčka občianskej rady Elena Púchyová:

„Nás organizátorov teší, že na akcii Deň detí v Sásovej nechýbali záchranári a tento rok po prvýkrát sa aktívne zúčastnil podujatia aj Dobrovoľný hasičský zbor Sásová.“

Organizátormi podujatia boli Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Saleziáni don Bosca, združenia Domka a Laura, Spoločenstvo a Občianska rada Rudlová – Sásová, v spolupráci s poslancami volebného obvodu č. 3 a Mestom Banská Bystrica.

Prvé júnové  podujatie pre deti v Rudlovej – Sásovej bolo  skvelou vizitkou práce aktívnych organizátorov, ktorí podobných akcií na sídlisku zvládnu za rok niekoľko. Napokon posúďte sami z našej bohatej fotogalérie.

Autor: (ref), Foto: Zuzana Tokárová a redakčné