FOTO: Prvý letný promenádny koncert v mestskom parku dopadol výborne

KULTÚRA
0 /

Mestský park ožil v nedeľu 16. júla popoludní prvým tohtoročným letným promenádnym koncertom. Niesol sa v námorníckom duchu.

Mesto vyzvalo Banskobystričanov, aby prišli štýlovo oblečení v námorníckych kostýmoch. V mestskom parku vystúpila najskôr kapela Funny Fellows, po nich prišli Idyla a promenáda s tanečníkmi Folklórneho súboru Urpín v námorníckom oblečení, ktorí dotvárali skvelú atmosféru. Mnohí Banskobystričania si do Mestského parku doniesli deky i jedlo a príjemné nedeľné popoludnie strávili piknikom so svojimi rodinami či priateľmi pri príjemnej hudbe. Okrem vyzdobeného altánku dotvárali námornícku tematiku i piráti a námorníci so svojou loďou zo skupiny Cassanova.
Prišlo množstvo ľudí, viacerí mali na sebe aspoň niečo námornícke. Najlepšie kostýmy dostali odmeny. Bol to veľmi príjemný promenádny koncert, ktorí získal mnoho fanúšikov a už teraz sa môžeme tešiť na ten nasledujúci.

V nedeľu 27. augusta by nemal nikomu chýbať klobúk, pretože druhý promenádny koncert sa bude niesť v barokovom duchu. Vystúpi barokový komorný orchester Il Cuore Barocco a o príjemnú atmosféru sa aj tentoraz postarajú tanečníci z FS Urpín. Najlepšie kostýmy organizátori opäť odmenia.

Autor: (dem), Foto: Mirka Chabadová