V sobotu 28.marca sa v banskobystrickom Hoteli Lux uskutočnil Gastro Cup 2015 spojený s 1. prezentačno – súťažnou výstavou kuchárov a cukrárov. Kto sa prišiel pozrieť na majstrov gurmánskeho umenia, neobanoval.
Dopoludnia to bola súťaž „Teplá kuchyňa” s varením naživo v kategórii Junior. Svoje cukrárske umenie vystavovali študenti stredných hotelových škôl zo Zvolena, Lučenca a Rimavskej Soboty. Ich kreácie na tanieroch znesú tie najprísnejšie kritériá a určite by sa za ne nehanbili ani vo vyberaných reštauráciách.
Zaujala aj kuchárska show šéfkuchára pána Suchánka z LaLoraine. Táto Bakery Group zároveň vystavovala svoje vynikajúce pekárenské výrobky, ktoré mohli návštevníci ochutnať.
K dispozícii boli aj skvelé nemecké biele vína či vyberaná zrnková káva na všetky spôsoby. Počas dňa vystavovala a predávala vonné sviečky a ďalšie výrobky spoločnosť PARTYLITE Candles. Svoju vôňu si tu našiel asi každý, kto to skúsil. Zaujali aj zemiaky na rôzne spôsoby.
Popoludní prebiehala súťaž “Teplá kuchyňa “ s varením naživo v kategórii Senior. Večer nasledovalo slávnostné vyhodnotenie súťaží.
Sprievodnými akciami boli Cukrár banskobystrického GastroCupu, prezentácia vín z Mosely – vyberanevina.sk, prezentácia gastro technológií – Montycon, prezentácia výrobkov LaLorraine i prezentácia Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu Banská Bystrica.
Pokiaľ ste si v sobotu nenašli cestu do Hotela Lux na Gastro Cup 2015, pripravili sme pre vás malú fotogalériu toho, čo sa tam dialo a na čom si mohli zgustnúť chuťové poháriky. Ak by toto podujatie našlo v budúcnosti ešte širšiu podporu, mohlo by sa pokojne stať gastronomickým festivalom nášho mesta a regiónu…
Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová