FOTO: Druhý Mičinský pitvor

KULTÚRA
0 /

Horná Mičiná bola od piatku do nedele dejiskom druhého ročníka divadelno – hudobného festivalu Mičinský pitvor. Bol to jedinečný priestor všakovakej zábavy pre veľkých aj malých návštevníkov.

Už v piatok podvečer začalo námestíčko v Hornej Mičinej  naplno žiť a dýchať festivalom Mičinský pitvor. Mohli ste sa stretnúť  so šašom a žonglérmi alebo nazrieť do pripravených stánkov s občerstvením a rôznymi umeleckými výrobkami.

Pre deti s rodičmi  bolo v šapitó pripravené  predstavenie „Cirkus Charms“ v podaní Divadla Teatro Tatro . V sprievodnom programe na námestíčku  okrem Šaška Fjodora vystúpil aj  Dávid Bílek a ďalší umelci. Večer pokračoval  koncertom Kataríny Koščovej a Daniela Špinera, spolu s MariánomMartinom a Marekom Geišbergovcami v miestnom kulturáku. Na záver to bolo  Duo veselí krastafci a ich veselá ohňová show.

V sobotu v Detskom bloku na hornomičinskom futbalovom ihrisku si prišli na svoje deti. Čakali ich rozprávky „Ako sa Gašpar takmer kráľom stal“ a „Princ Bajaja“, ktoré im z Hriňovej na rebriniaku doviezlo Divadlo z domčeka. Vo festivalovom areáli  sme stretli mnoho Bystričanov, medzi nimi napríklad Michala Handzuša s rodinou či mičinského rodáka – šéfkuchára Petra Kulhányho.

Medzi rozprávkami zaujal koncert pána Pánka. K tomu všetkému patrilo aj množstvo  cirkusových aktivít pre deti a dospelých, zóna so spoločenskými hrami Ihrysko, čítanie z knižky „O chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády“ počas celého Detského bloku. V stánku Generali si mohli deti vyskúšať presné hádzanie loptičiek do otvoru a dospeláci hru na poistenie s nástrahami. Po ihrisku sa záujemcovia  premávali na tandemovom bicykli a impozantný bol muž na vysokých nohách…

Po tanečnom workshope Laca Cmoreja predviedli svoj Prasečí cirkus“ Bratři v tricku a s ukážkami z cirkusovej školy sa predstavil CirKusKus.  V Stand up comedy  videli diváci ambasádorku festivalu Kristínu Farkašovú s Tomášom Hudákom a Milan Sedliakom.

Teatro Tatro uviedlo hru „Prorok Ilja“ (Lukáš Latinák, Marián Miezga, Róbert Jakab, Milan Ondrík a Martin Nahalka), Pavol Seriš vystúpil  s pohybovou komédiou a večer ukončil koncert  Korben Dallas.  

V nedeľu ukončilo Mičinský pitvor Divadlo Tatro. Bola to skvelá príležitosť príjemnej zábavy pre celé rodiny zo širokého okolia.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová a FB