FOTO: Do Rudlovej – Sásovej zavítal Janko Hraško

KULTÚRA
0 /

Prázdninový seriál Sídliskových večerníčkov pokračoval v sobotu na najväčšom bystrickom sídlisku Rudová – Sásová rozprávkou Janko Hraško v podaní Harry Teatro. Bábkové predstavenie bolo úvodom tradičného podujatia Deň Sásovskej uhorky.

Janko Hraško

Malí i veľkí diváci si posadli na stoličky v športovom areáli pod oporným múrom na Rudohorskej pred malú scénu  susedného Divadla pod balkónom – Harry Teatro. A mohla začať klasická rozprávka Pavla Dobšinského Janko Hraško v novej úprave.

O nej manažérka Divadla pod balkónom Júlia Haruštiaková  povedala:

„Na motívy Pavla Dobšinského sme zinscenovali autorský text Jána Haruštiaka, ktorý je takmer zo súčasnosti a Janko je takmer normálny chlapec, ktorý musí pomáhať, pretože inak sa nestane skutočným chlapcom. Plní úlohy, ktoré mu v našej rozprávke pripraví trpaslík.“

Deti mohli obdivovať krásne bábky, ktoré so scénou navrhla a vyrobila výtvarníčka Soňa Mrázová. Hudbu zložil prof. Belo Felix.

Divadlo Harry Teater

Prvý raz sa predstavilo v roku 2003 s hrou Sólo pre Harryho, čo možno považovať za vznik divadla. Odvtedy mohli jeho predstavenia vidieť diváci vo viacerých mestách Slovenska a na festivaloch doma či v zahraničí.

Principálom, riaditeľom, hercom, režisérom, scenáristom, textárom, osvetľovačom a technikom je Ján „Harry“ Haruštiak, dlhoročný bývalý člen súboru a inšpicient  BDNR. Veľmi často hosťuje v ŠO Banská Bystrica v operetných predstaveniach, rozhlase a seriáloch v televízii. Dušou, ktorá sa  stará o celý chod divadla a zároveň manažérkou divadla je Julka Haruštiaková

Súbor divadla tvoria vynikajúci herci, ktorých si divadlo pozýva ku spolupráci, pôsobiaci aj v iných slovenských divadlách.  Sídlo je v DIVADLE POD BALKÓNOM na Rudohorskej 37 v Rudlovej – Sásovej.

Ďalšie Sídliskové večerníčky počas letných prázdnin

Sobota 5. augusta 2017 o 17:00 hod. Víla a škriatok (Divadlo Tamariky), sídlisko Radvaň

Sobota 19. augusta 2017 o 17:00 hod. Zachráňme Ruženku (Divadlo Na Doske Prešov), sídlisko Podlavice.

 

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová