FOTO: Barokový promenádny koncert v Mestskom parku

KULTÚRA
0 /

V nedeľu podvečer sa v banskobystrickom  Mestskom parku konal promenádny koncert, tentoraz v barokovom štýle pod názvom „Klobúkový deň“. Návštevníci sa mohli prísť poprechádzať či zatancovať si v starodávnom oblečení a vytvoriť tak ilúziu starých dobrých čias.

Dámam a pánom sa odporúčalo  prísť v klobúkoch, ten najkrajší dostal cenu. Účinkoval barokový komorný orchester Il Cuore Barocco (Barokové srdce)  s koncertom „Päť ročných období“. Škoda, že príjemnú barokovú hudbu prerušil dážď a orchester stihol z piatich ročných období predstaviť iba tri.

Tento súbor mladých hudobníkov je zameraných na historicky poučenú interpretáciu hudby obdobia baroka a klasicizmu. Hrajú na repliky dobových nástrojov, používajú dobové ladenia a poznatky čerpajú najmä z dobových rukopisov a traktátov. Zaujali aj Bystričanov.

Príjemnú barokovú atmosféru poslednej augustovej nedele v parku dotvorili tanečníci a tanečníčky FS Urpín spolu s veselými šermiarmi Cassanova.  Nebyť dažďa po šiestej, bola by to vydarená nedeľa v parku, ale vďaka za kvalitné barokové tóny a pekný umelecký zážitok.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová