FOTO: Banskobystrické námestie patrilo predovšetkým deťom

KULTÚRA
0 /

Krásne piatkové májové popoludnie patrilo na Námestí SNP Medzinárodnému dňu detí. Prišlo vyše tisícky malých i veľkých Bystričanov, aby v pohode oslávili tento milý sviatok.

Medzi návštevníkov prišiel na pódium aj banskobystrický primátor Ján Nosko, aby pozdravil všetkých prítomných na námestí zaliatym slnkom. To už naplno žilo dobrodružným  putovaním detí  plným veselých súťaží, pohybových a kreatívne poznávacích, výtvarným ateliérom, či tvorivými dielňami pre šikovníkov.

V hornej časti námestia pán Lánik púšťal deťom klasický retiazkový kolotoč, o ktorý bol neustály záujem, rovnako ako o skákací hrad či maľovanie na tvár. Nechýbala obľúbená cukrová vata či iné sladkosti na jazyk a do bruška.

Deti zaujalo aj  interaktívne divadelné predstavenie Divadla Hotel Mária pod názvom  „Gulliverov denník“ : No a potom mohla moderátorka Mariana Kovačechová ohlásiť hlavnú hviezdu dňa – populárneho speváka Adama Ďuricu.

Toho privítalo najmä mladé osadenstvo búrlivými ováciami, obzvlášť keď spustil svoje najväčšie hity „Mandolína“ (klip sa natáčal v Banskej Bystrici) či „Neľutujem“. Dobrá nálada na Námestí SNP trvala až do večera. Ďalšie akcie k MDD budú v meste pod Urpínom a okolí pokračovať aj počas soboty a nedele.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová