Do kina s Falošnými polišmi, Medzi náhrobnými kameňmi a Včielkou Majou

KULTÚRA
0 /

Do bystrického novembrového multikina Cinemax BB prichádza niekoľko zaujímavých filmových noviniek. Čakajú vás Falošní hráči, Medzi náhrobnými kameňmi, Mapy ku hviezdam či predpremiéra známeho detského filmu  Včielka Maja.

FALOŠNÍ POLIŠI

Bola by to dokonalá akčná krimikomédia o dvoch policajtoch a veľkých parťákoch, až na jednu maličkosť: naši hlavní hrdinovia vôbec nie sú policajti. Do služieb zákona sa totiž kamaráti Justin a Ryan dostali tak trochu nelegálne a to len vďaka tomu, že sa obliekli do policajných kostýmov a vyrazili na jednu párty. Lenže už cestou na ňu rýchlo zistili, že im policajná uniforma ponúka mnoho zaujímavých možností. Napríklad trošku pobuzerovať ľudí na ulici, zabaviť mladým joint, dostať zadarmo napiť alebo jednoduchšie zbaliť baby.

A tak sa popri svojom civilnom živote, v ktorom Jusin vyvíja novú počítačovú hru o policajtoch a Ryan sa hlavne fláka,  začnú skvele baviť životom falošných polišov.  A sú v tom čím ďalej tým lepší. Stačí na eBay kúpiť vyradené policajné auto a pár ďalších vecičiek ako napríklad vysielačky, vďaka ktorým sa dostanú včas k ľuďom, ktorí potrebujú policajnú pomoc.

Ale ako náhle sa títo noví „hrdinovia“ zamotajú do siete skutočných policajtov, mafiánov a skorumpovaných detektívov musia staviť nielen svoje falošné odznaky. Tak začína dosť zaujímavá a pre divákov vtipná hra na mačku a myš, ktorá môže našim „policajtom“ prerásť cez hlavu… pokiaľ im tá hlava zostane na krku.

MEDZI NÁHROBNÝMI KAMEŇMI

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policajt a vyliečený alkoholik, ktorý pracuje ako súkromný detektív bez licencie. Pracuje pre tých, ktorí z akýchkoľvek dôvodov nemôžu ísť za mužmi zákona . Jeden z takýchto  je i drogový dealer Kenny, ktorý si detektíva najme, aby našiel tých, ktorí mu uniesli a brutálne zavraždili ženu. Scudder začne postupne odkrývať stopy vedúce k únoscom a zisťuje, že tento zvrátený zločin nie je ojedinelý a určite ani posledný, ktorý v uliciach New Yorku spáchali. Sérioví vrahovia sa chystajú opäť zaútočiť a pre Scuddera, stojaceho  mimo zákon  sa tak rozohráva neľútostný boj s časom.

MAPY KU HVIEZDAM

Dr. Stanford Weiss (John Cusack) a jeho manželka Christina (Olivia Williams) sú typickí predstavitelia hollywoodskej rodinnej dynastie. Ale určite nie sú typickou rodinou. On je psychoterapeutom, ktorý sa stará o hollywoodske hviezdy a zároveň  autorom úspešných motivačných kníh, ktoré majú ich čitateľom zaistiť dokonalejší a šťastnejší život. Christina  sa snaží rozvíjať  hereckú kariéru ich trinásť ročného syna Benjiho, ktorý je detskou hviezdičkou a od svojich deviatich rokov bol na protidrogovej odvykacej kúre. Zatiaľ čo ich dcéra Agatha (Mia Wasikowska) bola pre zmenu prepustená z liečebne  kde sa liečila z pyromanie a vracia sa späť do rodiny.

Agatha sa po návrate stane osobnou asistentkou jednej otcovej hviezdnej klientky, starnúcej herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Tá sa neustále vyrovnáva so slávou svojej mŕtvej matky. Aj preto sa zo všetkých síl snaží natočiť remake filmu zo 60.rokov, ktorý jej matku preslávil. A aby toho na ňu nebolo málo musí čeliť nočným návštevám matkinho prízraku. Jediným kto vidí životy hollywoodskych hviezd a hviezdičiek s nadhľadom je šofér limuzíny Jerome (Robert Pattinson). Ale aj on túži po filmovej sláve.

Medzi scenárom Brucea Wagnera a režisérom Davidom Cronenbergom to bola láska na prvý pohľad. Slávneho tvorcu znepokojivých kúskov lákala jeho kontroverznosť a schopnosť zručne balansovať na tenkej hranici medzi komédiou, drámou a nehollywoodskou úprimnosťou. „Príbeh o temnej stránke ambicióznosti a slávy mohol natočiť len David,“ reaguje scenárista Wagner.
Herečka Julianne Moore získala za svoj výkon na tohtoročnom filmovom festivale v Cannes cenu pre najlepšiu herečku.

NEBO NIE JE VÝMYSEL

Skutočný príbeh štvorročného Coltona, ktorý po ťažkej operácii tvrdí, že bol v nebi, zatiaľ čo lekári bojovali o jeho život. Svoju neuveriteľnú cestu do neba a napäť opisuje s detskou úprimnosťou a čo viac, hovorí o veciach, ktoré sa udiali dávno pred jeho narodením. Coltonovi rodičia považujú synove slová spočiatku za výmysel, no postupne sa ich viera v Boha zmení na presvedčenie, že kráľovstvo nebeské naozaj existuje…

PREDPREMIÉRA – ŽELEZNÉ SRDCE    (utorok  4.11.2014 o 20:30)

Apríl 1945. Zatiaľ čo sa spojenecká armáda pokúša o finálnu ofenzívu na európskom fronte, seržant Warddady (Brad Pitt) sa ujíma velenia tanku M4 Sherman, nazývaného Fury, a vydáva sa s päťčlennou posádkou na osudnú misiu priamo do svárov nepriateľa. Tvárou v tvár početnej presile a s nedostatočnou zásobou munície je Warddady odhodlaný preniknúť až do srdca nacistického Nemecka a za každú cenu bojovať až dokonca.

DETSKÉ KINO – PREDPREMIÉRA – VČIELKA MAJA 2D, 3D   (víkend   1.11. – 2.11.2014 o 14:00)

Maja, Vilko, Flip a všetci ich kamaráti sú späť! A s nimi nové príbehy, plné priateľstva, zvedavosti, kúziel, kreativity a pozitívnych hodnôt… Do kín prichádza moderné omladenie všetkým dobre známej klasickej „značky“ VČIELKA MAJA. Príďe na exkluzívnu predpremiéru do vášho kina a zažijete kopec zábavy s včielkou Majou a jej priateľmi. V tombole na vás čakajú darčeky. Nezabudnite, že najlepšia zábava je v kine!

ARTMAX – NYMFOMANKA I. – REŽISÉRSKA VERZIA   (utorok  4.11.2014 o 21:00)

Začiatkom roka uviedla ASFK do kín dve časti skrátenej verzie dlho očakávaného filmu jednej z najväčších súčasných režisérskych osobností – enfant terrible svetového filmu Larsa von Triera. Po ôsmich mesiacoch a svetových premiérach (časť I bola uvedená na MFF Berlinale a časť II. na MFF Benátky) prinášame režisérsku verziu filmu. Na plátna kín sa dostane „plná“ o hodinu a pol dlhšia verzia oboch častí v podobe, v akej ju si ju želal uviesť samotný režisér. Režisérsky strih má oproti krátenej (nie však cenzurovanej) štvorhodinovej verzii o hodinu a pol dlhšiu minutáž. Je podstatne odvážnejší poňatím sexuálnych scén, čo avizuje už i trailer k tejto verzii. Obsahuje však aj celé epizódy a dialógy, ktoré sa do kratšej verzie nedostali.

Vďaka novému materiálu je príbeh aj psychológia postáv ešte o niečo prepracovanejšia a zrozumiteľnejšia. Odvážny, no poetický príbeh jednej ženy, sledujúc ju  od detstva až do stredného veku je komplexným dielom, ktoré životný príbeh nymfomanky Joe, i ľudskú sexualitu ako takú, vyobrazuje z mnohých strán. Okrem Trierovej hereckej múzy Charlotte Gainsbourg sa vo filme objavujú ďalšie špičkové herecké osobnosti ako Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Willem Dafoe, Jamie Bell, Udo Kier a Uma Thurman.

HALLOWEENSKY VEČER S HOROROM PODĽA SEBA

Hrôzostrašný halloweensky večer s filmom „Annabelle“ už 31.10.2014 o 20:40!

John Form našiel pre svoju nastávajúcu manželku Miu dokonalý darček – krásnu starú klasickú bábiku oblečenú do snehobielych šiat. Ale Miina radosť z Annabelle netrvá dlho. Jednu hroznú noc vtrhnú do ich domu vyznávači satanského kultu a brutálne napadnú mladý pár. Preliata krv a hrôza nie sú to jediné, čo za sebou nechávajú. Vyznávači Satana vyvolali bytosť tak zákernú, že nič z toho, čo urobili sa nedá ani zďaleka porovnať so zlom, ktorým je teraz posadnutá Annabelle.

INTERSTELLAR – PREDPREDAJ SPUSTENÝ

Náš čas na Zemi sa chýli ku koncu. Tím výskumníkov sa odhodlá na najodvážnejšiu misiu v histórii ľudstva: vycestuje z našej galaxie a ich cieľom bude zistiť, či má ľudstvo budúcnosť medzi hviezdami. Oceňovaný režisér Christopher Nolan (“Trilógia Temný rytier”, “Počiatok”) prichádza s ďalším prelomovým filmom. Vo filme Interstellar si okrem iných zahrali držiteľ Oscara Matthew McConaughey (“Klub poslednej nádeje”), držiteľka Oscara Anne Hathaway (“Bedári, Diabol nosí bradu”). Scenár k filmu v réžii Christophera Nolana napísali Jonathan Nolan a Christopher Nolan.

BABSKÁ JAZDA S FILMOM ROZPRÁVKAR

Milé baby,V novembri pre vás v Cinemax pripravili babskú jazdu s českým filmom Rozpávkar. Akcia sa bude konať 11. novembra o 18:00 hod.. Vladimír Michálek nakrútil nový český film „Rozprávkar“. Scenár napísal na motívy veľmi úspešnej knihy Barbary Nesvadbovej Marek Epstein, v hlavných úlohách sa stretnú Jiří Macháček, Anna Geislerová a prvý krát v českom filme hviezda svetového modelingu Eva Herzigová. „Rozprávkar“ tak ponúkne svojmu divákovi skutočne mimoriadnu autorskú kombináciu. Autorka knižnej predlohy Barbara Nesvadbová patrí dlhodobo medzi najpredávanejšie české spisovateľky so širokou čitateľskou základňou….

Čaká na vás Welcome drink, super darčeky  a bohatá tombola! Príďte si oddýchnuť a načerpať novú energiu. Značka: Dokonalý oddych a zábava zaručené. Teší sa na vás celý náš CINEMAX tím.

Prvých 1.000 z vás získa knižku Rozprávkar ku vstupenke zadarmo! Môžete si ich vyzdvihnúť v kine od piatku 31.10.2014. Berte prosím na vedomie, že v každom kine je k dispozícii iba 100 ks knižiek. Vstupné: 8 eur

KONCERT SKUPINY ZOČI VOČI – AKUSTICKÉ TURNÉ

V Cinemax pripravili pre vás akustické turné skupiny Zoči Voči po slovenských kinách. V  utorok 2.decembra .2014 o 19:00 hod. aj v Banskej Bystrici. Vstupné v predpredaji je 6 eur, v deň konania akcie 8 eur, VIP vstupenka 12 eur (sedenie v prvých dvoch radách plus CD ako darček ku vstupenke. CD si môžete vyzdvihnúť na pokladni kina v deň koncertu po predložení VIP vstupenky za 12 eur) Vstupenky na koncert si môžete kúpiť na pokladni kina, alebo priamo tu:

http://www.cine-max.sk/851/filmy/pripravujeme/koncert-zoci-voci

Okrem toho sa v Cinemax BB hrá:Drakula: Neznáma legenda, Škatuliaci 2D aj 3D, John Wick, 7 trpaslíkov 2D, Čo s láskou, Čo sme komu urobili, Dom kúziel 2D aj 3D, Sudca, Láska na vlásku, Annabelle a Stratené dievča. Zmena programu vyhradená. Aktuálny program, novinky a obsah filmov nájdete vždy na adrese http://www.cine-max.sk/.

Zdroj: Cinemax BB