Do Cinemax BB na Stážistu, Everest, Hotel Transylvánia 2 a The Wall  

KULTÚRA
0 /

Jeseň ešte neudrela plnou silou a stále sa ozýva leto, tak nezaškodí trochu sa osviežiť dobrým filmom. V Cinemax BB ponúkajú hneď niekoľko zaujímavých filmových noviniek.

STÁŽISTA

Robert de Niro hrá vo filme Stážista Bena Whittakera, 70-ročného vdovca, ktorý zistí, že na dôchodku to nie je také, ako si vysníval. Chopí sa príležitosti a vráti sa späť do pracovného kolobehu ako stážista online fashion stránky, ktorú vlastní Jules Ostin (Anne Hathaway).

EVEREST

V letovej výške Boeingu nemá ľudské telo šancu prežiť. Napriek tomu sa ľudia do takej výšku šplhajú, aby pokorili Everest, najvyššiu horu sveta. Kašlú na nepohodlie, zimu, nástrahy počasia a aj na to, že sa dole už nemusia nikdy vrátiť. Everest v réžii Baltasara Kormákura rekapituluje jednu z najtragickejších expedícii, pri ktorej majestátny masív poslal svojim vyzývateľom mrazivé varovanie.
Píše sa polovica deväťdesiatych rokov a Himaláje sa stávajú obľúbenou turistickou destináciou.

Na osemtisícovku už nešplhajú len skúsení horolezci, ale aj dobrodruhovia z celého sveta. Horskí vodcovia Rob Hall (Jason Clarke) a Scott Fisher (Jake Gyllenhaal) napriek tomu nič nepodceňujú a do svojej expedície berú iba ľudí, ktorí majú niečo za sebou. Všetci sú skvele pripravení a vybavení, splneniu snov klientov by nemalo nič brániť. Stačí však malá odchýlka v pláne, náhla zmena počasia a kľúčovú otázku „Podarí sa nám horu zdolať?“ vystrieda otázka omnoho zásadnejšia. „Dokážeme prežiť?“

Maximálnu autenticitu dosiahli tvorcovia mimo iného tým, že do miest, kde sa natáčalo, zaradili okrem Álp a Islandu takisto základný tábor na úpätí Everestu. „Všetci títo slávni herci spoznali na vlastnej koži, aké to je byť v základnom tábore, zažívať zimu, fyzicky náročne výstupy a vo finále sa postaviť tvárou v tvár hore. Každý z nich priznal, že z tohto zážitku pri natáčaní dosť čerpal,“ hovorí režisér Kormákur. Vďaka dokonalému 3D zážitku si takisto intenzívne pocity z filmu odnesú i horám nefandiaci diváci.

HOTEL TRANSYLVÁNIA 2 – ŠPECIÁLNE PREDPREMIÉRY UŽ 26. A 27.9.

(víkend  o 14:00)

Vaši obľúbení hrdinovi sú späť a už sa nevedia dočkať ďalšieho dobrodružstva, ktoré s nimi prežijete. Jedno je isté, o zábavu ani tentoraz nebude núdza. Hotel Transylvánia 2 je pokračovaním rovnomenného úspešného animáku z roku 2012, ktorý na Slovensku videlo vyše 100 000 divákov!
Brány Hotela Transylvánia sa otvorili ľudským návštevníkom a veľa sa toho zmenilo, odkedy tam po prvýkrát zavítal mladý Jonathan. S Drakulovou dcérou Mavis majú teraz utešeného synčeka Denisa, ktorý však nepreukazuje žiadne známky upírskeho správania.

A to robí vrásky na čele jeho starému otcovi, grófovi Drakulovi. Keď Mavis a Jonathan odídu na niekoľko dní z domu a malého Denisa nechajú v dedkovych rukách netušia, že si zaumieni urobiť z vnúčika pravého upíra. A to za každú cenu. Medzitým do Hotela zavíta Drakulov otec, večne namrzený Vlad. Neverí vlastným očiam, že jeho pravnuk nie je ozajstný upír a z Hotela Transylvánia sa stala obľúbená atrakcia pre ľudí!

ROGER WATERS THE WALL – ARTMAX KONCERT

(utorok 29.9.2015 o 20:00)

Roger Water The Wall je hudobno-zážitková road movie, ktorá zachytáva svetové koncertné turné zakladajúceho člena legendárnej britskej skupiny Pink Floyd v rokoch 2010 až 2013. Zábery zhotovené v troch mestách na dvoch kontinentoch, putujú medzi 150 metrov dlhým javiskom a zákulisím, z ktorého všetko exkluzívne komentuje sám Waters. Divákom sa naskytne pohľad na úchvatnú hudobnú a vizuálnu show, v ktorej nechýba pyrotechnika, bohaté projekcie a pred zrakmi rastúca monumentálna stena.

Waters pri tvorbe ohromujúcej rock´n´rollovej show doslova zhmotnil vlastnú imagináciu a protivojnové vízie – rovnako ako pôvodný dvojalbum rockovej opery z roku 1979 nesie aj film silné pacifistické posolstvo a stopuje Watersovu osobnú minulosť, ktorú tvrdo zaťažila otcova a dedkova smrť vo svetových vojnách.

Okrem toho sa v Cinemax BB hrá: MUNO: Strážca mesiaca 2D aj 3D, Labyrint: Zhorenisko 2D aj 3D, Straight Outta Compton, Uuups! Archa je fuč… 2D, Uletená Parížanka, Sinister 2, Nikdy nie je neskoro, Rytmus sídliskový sen, V hlave 2D aj 3D, Mimoni 2D,Griswoldovci a Gangster KA.

Zmena programu vyhradená. Aktuálny program, novinky a obsah filmov nájdete vždy na adrese http://www.cine-max.sk/.

Zdroj: Cinemax BB, Foto: ilust.