V utorok sa slávnostne otvára nová pobočka VKMK v Rudlovej – Sásovej

KULTÚRA
1 /

Verejná knižnica Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici presťahovala svoju pobočku na najväčšom bystrickom sídlisku Rudlová – Sásová z Karpatskej 3 na Rudohorskú 37. V utorok 17. júla 2018 o 17:00 hod. tu bude jej slávnostné otvorenie.

Občianska rada Rudlová – Sásová II., Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Spoločenstvo Rudlová – Sásová, Denné centrum seniorov a ZŤP Púpava, Verejná knižnica Mikuláša Kováča,   Komunitné centrum  v spolupráci s Mestom Banská Bystrica a poslancami volebného obvodu č. 3.  pozývajú verejnosť na slávnostné otvorenie pobočky VKMK v zrekonštruovaných priestoroch Rudohorská 37, vchod 23 A.

Stavebné práce v mestských nebytových priestoroch na Rudohorskej 37 spočívali v búracích a murovacích prácach, výmene okien a dverí, úprave podláh či maľovaní.

Projekt obnovy MŠ Karpatská počíta s vytvorením novej triedy s kapacitou 22 detí. Preto som rád, že sa nám sásovskú knižnicu podarilo zachrániť a našli sme pre ňu nové priestoryVerím, že Sásovčania a všetci Banskobystričania si na ne rýchlo zvyknú a budú patriť k stálym návštevníkom. Nepochybne k tomu prispejú aj zamestnanci knižnice a riaditeľ Peter Klinec, ktorého som tento rok ocenil cenou primátora. Práve on sa za tridsaťsedem rokov aktívnej práce na poste riaditeľa zaslúžil o jej napredovanie,“

 uviedol pred otvorením novej pobočky primátor Ján Nosko.

Mesto poskytlo vedeniu knižnice plnohodnotnú náhradu a investíciou vo výške 40 000 eur skvalitnilo nebytové priestory, ktoré opäť slúžiť všetkým čitateľom. Pomoc mesta pri záchrane činnosti sásovskej pobočky VKMK ocenil podpredseda OR RU-SÁ II. Andrej Refka:

„Do roku 2006 sídlila sásovská pobočka VKMK na Kráľovoholskej ulici potom až doposiaľ v priestoroch MŠ Karpatská 3, kde sme uskutočnili množstvo kultúrno – spoločenských akcií a občanom predstavili množstvo zaujímavých hostí. V mene občianskej rady sa chcem poďakovať primátorovi mesta Jánovi Noskovi a jeho prvému zástupcovi Jakubovi Gajdošíkovi, že za mesto presadili presťahovanie pobočky VKMK do pekných priestorov na Rudohorskej ulici a dohodli sa aj so zriaďovateľom knižnice.“

Hoci zriaďovateľom VKMK je Banskobystrický samosprávny kraj, mesto zachránilo  ďalšie fungovanie sásovskej knižnice jej presťahovaním do nových priestorov. Na najväčšom banskobystrickom sídlisku sa tak zachová pre občanov možnosť stretávať sa v príjemných priestoroch knižnice a prečítať si niečo z domácej a svetovej literatúry. 

pozvanka rudohorska

Autor: (tom), Foto: ilustračné