Divadlo Štúdio tanca oslavuje 20 rokov premiérou tanečnej inscenácie Ghost/Prízrak

KULTÚRA
0 /

Za 20 rokov svojho živého pôsobenia na slovenskej divadelnej scéne Divadlo Štúdio tanca vytvorilo a premiérovo uviedlo viac ako 47 inscenácií. Vo februári sa k nim pripojí tanečná inscenácia Ghost/Prízrak a stane sa tak jednou z premiér k jubilejnému 20. výročiu založenia divadla.

20. výročie vzniku Divadla Štúdio tanca s premiérou

Začiatok roka sa v divadle už tradične spája s ďalším tvorivým procesom a prípravami novej premiéry. Príchodom Petra Miku, v zahraničí pôsobiaceho choreografa, sa vďaka podpore Fondu na podporu umenia a Mesta Banská Bystrica začala napĺňať nová kreatívna spolupráca.

Autor inscenácie Posed a jeden zo 7 tvorcov inscenácie 7 choreografov sa v rámci svojho dlhoročného pôsobenia v Španielsku opäť vrátil na Slovensko, aby s umeleckým súborom divadla pripravil divákom predstavenie nabité fyzicky náročným a atraktívnym tanečným prejavom. Tanečná inscenácia Ghost/Prízrak je výpoveďou o našich vnútorných démonoch.

„Každého z nás prenasleduje nejaký prízrak. Niektoré prízraky nás samé navštevujú v noci, iné zas márne hľadáme celý život. Ich neviditeľná prítomnosť nás vedie k reálnej vízii a k úprimnému hľadaniu našej túžby. Podnecuje to najlepšie v nás, uchvacuje, ale aj zvádza a deštruuje,

opisuje koncept inscenácie choreograf Peter Mika.

GHOST/PRÍZRAK

Tanečnú inscenáciu Ghost/Prízrak Divadlo Štúdio tanca v premiére uvedie 16. a 17. februára o 19:00 hod. Nasledovaná bude 4 reprízami 21., 23. a 28. februára a 2. marca vždy o 19:00 hod.

choreografia: Peter Mika
hudba: Peter Zagar
svetelný dizajn: Ján Čief
tanec: Tibor Trulik, Lenka Rajchmanová, Michaela Mirtová, Isabel Paladin, Luca Tomao, Michaela Hulvejová, Matej Kubuš

Ako definujeme svojich vnútorných démonov? A akú rolu zohrávajú v našom emocionálnom tele?

Intímna životná skúsenosť choreografa s blízkym priateľom, človekom viacerých tvárí, ktorý bol vždy centrom diania a plný  chute realizovať obrovské množstvo nápadov; pretavená  do fyzicky náročného a atraktívneho tanečného prejavu.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu. Realizované s finančnou podporou Mesta Banská Bystrica.

plagat ghost - prizrak

 

Zdroj: Anna Krnáčová, Foto: DŠT BB a ilustračné