Divadelná sezóna 2015/2016 v Divadle Štúdio tanca začína!  

KULTÚRA
0 /

Obdobie letných divadelných prázdnin bolo pre Divadlo Štúdio tanca obdobím náročnej výzvy súvisiacej s mediálnou kauzou nepodpísania grantových zmlúv predsedom BBSK a následných udalostí z toho vyplývajúcich. Z divadla však jasne zaznieva: „Napriek všetkému otvárame!“

Zo strany divadla bolo podniknuté množstvo úsilia, ktoré riešilo nielen problém zrušeného festivalu, ale aj zrušenia uvádzania hosťujúcich predstavení na domácej scéne divadla a tiež náhradu už pripraveného hracieho plánu. Vedenie divadla v tejto súvislosti muselo urobiť kompletnú reštrukturalizáciu pripravovanej divadelnej sezóny.

Divadlo Štúdio tanca je stále tu a jeho úlohou je uvádzať svoje repertoárové predstavenia pre svojich divákov. Tento fakt drží všetkých zamestnancov v činnosti a tvorivej energii. Do novej divadelnej sezóny vchádza Divadlo Štúdio tanca so silným umeleckým tímom, ktorý tvoria traja slovenskí umelci – Lenka Rajchmanová, Tibor Trulik a Jakub Jeňo, španielska tanečnica Maria Hernando Blasco a nová posila súboru – švajčiarska tanečnica Julia Kannewischer.

Divadlo bude naďalej potvrdzovať svoje poslanie uvádzaním predstavení na domácej scéne v tradičné dni streda a piatok, do konca roka uskutoční viacero domácich a zahraničných zájazdov. Pokračovať budú obľúbené tanečné kurzy pre verejnosť. Aj túto sezónu ponúka kurzy pohybovej prípravy pre deti, kurzy súčasného tanca pre mládež a dospelých, kreatívny tanec, cvičenie pilates a kurz klasického tanca – baletu.

Otvárame s Generali!

Divadlo Štúdio tanca otvára svoju divadelnú sezónu dvoma výnimočnými predstaveniami v spojení s výnimočným partnerom – Generali poisťovňou.

10.9.2015 Dotkni sa tanca o 18:00 hod. Interaktívne, hravé a veselé predstavenie pre deti, kde netancujú len tanečníci, ale aj deti samotné.

11.9.2015 Roots o 19:00 hod. Atraktívna a vizuálne silná inscenácia poprednej slovenskej choreografky Stanislavy Vlčekovej. Príbeh človeka na ceste, ktorá ho zavedie na prekvapivé miesta.

Divákov očakáva Divadlo Štúdio tanca minimálne polhodinu pred predstavením, pretože obe predstavenia sú spojené s možnosťou zapojiť sa do výhry lukratívnych darčekov formou zlosovania anketových lístkov a taktiež zápisom verejnosti do tanečných kurzov. Všetky informácie aktualizuje aj  webová stránka divadla www.studiotanca.sk.

Zdroj: Divadlo Štúdio tanca, Foto: ilust.