Daždivá predpoveď počasia presúva kino na amfiteátri a akciu v Europe na stredu  

KULTÚRA
0 /

O.Z. za! amfiteáter sa rozhodlo posunúť posledné augustové premietanie na banskobystrickom amfiteátri na stredu. To isté urobila bystrická Europa s otváraním solárnej nabíjačky Orange ekostrom  Dôvodom je utorková predpoveď dažďa.

Letné kino v stredu s filmom Máme pápeža!

V stredu 26. augusta o 21:00 hod. sa bude na amfiteátri premietať taliansky film režiséra Nanniho Morettiho „Máme pápeža!“. Je plný vtipu, nečakaných odhalení a ľudskosti. „Habemus Papam“ zaznie na Námestí sv. Petra a celý svet sa trasie radosťou. Ale č,  keď pápež odmieta stať sa pápežom? Ako mu pomôcť, keď sa psychiater, ktorého zavolajú na pomoc, nemôže pýtať na sex, ani na vzťah s rodičmi? Aj pápež je len človek a tento film o tom hovorí tým najvtipnejším a najnečakanejším spôsobom.

Film je zaujímavý aj prostredím Vatikánu a Ríma, v ktorom sa odohráva. Pre natáčanie boli vo filmových štúdiách Cinecittá postavené repliky Sixstínskej kaplnky ako aj Kráľovskej siene Apoštolského paláca. Natáčalo sa aj v naozajstných interiéroch skvostov renesančnej architektúry – Vile Mediciovcov a Paláci Farnese.

O.Z. za! amfiteáter verí, že napriek zmene dátumu premietania na poslednú chvíľu si návštevníci a návštevníčky nenechajú ujsť tento film. Každého a každú, kto príde, navyše čaká prekvapenie. Viac informácií na https://www.facebook.com/groups/1651103938444062/  alebo na oficiálnej webovej stránke amfiteátra: www.bbamfiteater.sk  či na stránkach O.Z. za! amfiteáter: www.artne.sk.

Solárna nabíjačka Orange ekostrom s programom až v stredu

Kvôli negatívnej predpovedi počasia sa na stredu 26.augusta presúva aj uvedenie novinky v Europe – outdoorovej solárnej nabíjačky „Orange ekostrom“. Nabíjačka bude jedinečný tvar stromu s lavičkou na sedenie a umožní pohodlné dobíjanie elektronických zariadení zdarma. Zároveň poskytne aj prijemné miesto na oddych.

V stredu o 17:00 hod. je pre všetkých pripravené slávnostné otvorenie solárnej nabíjačky s bohatým programom plným vzdelávania a zábavy. Jednodňový posun nemusí byť na škodu.