Ďalšie septembrové filmové novinky v CINEMAX BB

KULTÚRA
0 /

Septembrový program v bystrickom multikine CINEMAX BB pokračuje zaujímavými filmovými novinkami. Je to Americký zabijak, nádherná Cesta času, Víno nás spája, Ktorý je ten pravý, David Gilmour v repríze, opera Fidelio či Kingsman v predpremiére.

 AMERICKÝ ZABIJAK od 14.9.2017

 Film Americký zabijak, nakrútený podľa celosvetového bestselleru Vinca Flynna, sleduje osudy Mitcha Rappa (Dylan O´Brien), ktorý za tragických okolností stratí snúbenicu. Jeho túžba po pomste ho privedie až k zúfalému činu, vďaka ktorému si ho všimne CIA a ponúkne mu možnosť pracovať pre nich.  Po šiestich mesiacoch intenzívneho tréningu v tajnom výcvikom tábore je nový agent pripravený vyraziť na svoju prvú misiu, v ktorej nesmie zlyhať.  Stojí proti nemu najnebezpečnejší protivník zo všetkých, známy ako Duch – bývalý špičkový agent CIA, ktorý dokonale pozná taktiku a postupy tajných služieb. Šanca poraziť ho je takmer nulová…

CESTA ČASU od 14.9.2017

Takmer štyridsať rokov sa vo vizionárskej mysli jedného z najvýznamnejších amerických režisérov Terrenca Malicka rodila myšlienka na ambicióznu esej, ktorá nakoniec dostala tvar filmu Cesta času. Film sa nezaoberá ničím menším ako vznikom, vývojom a zánikom známeho vesmíru, životným cyklom slnečnej sústavy. V centre Malickovej pozornosti pochopiteľne leží evolúcia rôznych živých foriem, ich rozmanitej podoby, premeny od jednobunkových organizmov až po formovanie ľudskej civilizácie.

Na tvorbe unikátneho dokumentu sa podieľal celý rad významných osobností vedeckého sveta, paleontológovia, biológovia, astrofyzici z prestížnych centier z celého sveta. Rozšírenú celovečernú verziu, ktorá vznikla spolu s kratším zostrihom pre IMAX , sprevádza poetický komentár slávnej herečky Cate Blanchett. Jej uhrančivý hlas kladie otázky, ktoré  prevádzajú ľudstvo  odjakživa. Malick tak pokračuje v odhaľovaní  koreňov existencie človeka, ktoré dostalo jasnú podobu v oceňovanom filme Strom života.

VÍNO NÁS SPÁJA od 14.9.2017

Jean (Pio Marmai) pretrhol všetky putá, ktorá ho spájali s rodinou žijúcou v Burgundsku a už desať rokov cestuje po svete. Jeho otec ale vážne ochorie a tak sa po rokoch musí vrátiť do krajiny svojho detstva. Je koniec leta, blíži sa vinobranie a po otcovej smrti sa Jean musí spolu so svojimi súrodencami Juliettou (Ana Girardot) a Jeremym (François Civil) dohodnúť, čo bude so zdedeným rodinným vinohradom.Otec im odkázal vinohrad aj dom s podmienkou, že bez súhlasu oboch súrodencov žiadny z nich nesmie voľne nakladať so svojím podielom a navyše každý má predkupné právo na podiely ostatných. Taktiež musia zaplatiť vysokú daň z dedičstva, čo ich postaví pred dilemu – majú vinohrady, dom aj vinárstvo udržať či predať?

Rozhodnúť sa musí hlavne Jean, ktorý zanechal v Austrálii partnerku i syna.Traja súrodenci tak od vinobrania do vinobrania, počas jedného vinárskeho roka, v rytme striedajúcich sa ročných období postupne upevňujú nielen vzťah k vinohradu ale aj vzťahy medzi sebou a medzi svojimi najbližšími. Postupne ich spojí spoločná práca, spomienky na prežité detstvo a predovšetkým ich láska k vínu a vinárskemu remeslu.

KTORÝ JE TEN PRAVÝ? od 14.9.2017

Reese Witherspoon ako Alice sa v novej romantickej komédii ocitne v obkľúčení mladých mužov a ex-manžela.Má štyridsať, dve malé deti, rozišla sa s manželom a vracia sa späť do mesta, kde sa narodila a vyrástla. Doma si chce utriediť myšlienky a začať odznova. A neexistuje lepší štart ako narodeninová party s kamarátkami, po ktorej jej život naberie nečakaný smer. Na oslave stretáva troch mladých mužov, s jedným z nich strávi noc a všetkým ponúkne, že u nej môžu chvíľu zostať  bývať v spoločnej domácnosti. Vyzerá to tak, že sa „blýska na lepšie časy a budúcnosť“, keď sa zrazu vo dverách objaví bývalý manžel s kufrom v ruke a chce sa vrátiť späť…

DAVID GILMOUR V POMPEJÁCH v repríze 18.9.2017

Legendárny koncert speváka a gitaristu PINK FLOYD

 Štyridsaťpäť rokov od slávnej show, z ktorej vznikol dokumentárny film Pink FLoyd v Pompejách, sa David Gilmour vracia na miesto činu. Skladateľ, spevák a gitarista legendárnych rockerov odohral v júli 2016 v kulisách ruín najstaršieho amfiteátra na svete dva spektakulárne koncerty. Zo záznamu vznikol ohromujúci snímok, v ktorom zaznejú hity Gilmourovej sólovej kariéry aj klasiky z vrcholných rokov kapely Pink Floyd.

Zatiaľ čo koncert Pink Floyd v 70. rokoch bol kvôli nakrúcaniu bez divákov, tentokrát dvojitú show pod Vezuvom sledovalo 3 000 fanúšikov Davida Gilmoura. Skladby z Gilmourových sólových albumov Rattle That Lock a On An Island dopĺňajú chronicky známe skladby Pink Floyd vrátane ´One of These Days´, ´Wish You Were Here´ alebo ´Comfortambly Numb´. Atmosféru koncertu dotvára dokonalá audiovizuálna show plná laserových efektov, pyrotechniky a videoprojekcií na obrovskej oválnej obrazovke. „Hoci už nehrá do pol tela nahý, inak ako by sa David Gilmour vôbec nezmenil – má stále rovnako krásny hlas a jeho gitara znie stále s rovnakou hĺbkou aj ostrosťou smutného blues,“ líči v päťhviezdičkovej recenzii The Guardian.

FIDELIO UŹ 19.9.2017

Stalo sa to v Tours v čase francúzskej revolúcie: žene politického väzňa sa v prezlečení za muža podarilo dostať do väzenia, kde bol jej muž zadržaný Jakobínmi. Bola natoľko dômyselná, že sa jej podarilo získať dôveru strážcu a svojho milovaného oslobodiť. Táto epizóda mala úžasný dopad na vtedajšie srdcia a duše ľudí 18. storočia. Beethoven sa v diele mohutnou silou svojej hudby zastáva trpiacich a utláčaných. Práve preto je posolstvo jedinej opery Ludwiga van Beethovena  stále aktuálne aj po dvesto rokoch od jej vzniku.

KINGSMAN: ZLATÝ KRUH od 20.9.2017

Tajná služba Kingsman je späť a jej zvyšní hrdinovia musia čeliť novej výzve. Ich tajnú centrálu totiž zničil niekto, kto má poriadny arzenál a celý svet sa stáva rukojemníkom ďalšieho šialeného zloducha. Ako inak, že? Kingsmanov čakajú nové úlohy a prekážky, a aj keď im hrdosť káže inak, spoja sa so spriatelenou americkou špionážnou organizáciou trefne pomenovanou Statesman. Agentúry Kingsman a Statesman musia spoločnými silami poraziť riadne šibnutú a pravdepodobne aj mimoriadne nebezpečnú potvoru menom Poppy (Julianne Moore). A pri tom opäť zachrániť celú Zem a väčšinu jej obyvateľov.

Zmena programu vyhradená. Aktuálny program, novinky a obsah filmov nájdete vždy na adrese http://www.cine-max.sk/

Zdroj: CINEMAX BB, Foto: ilustračné