Cinemax BB uvádza Rezistenciu, Big Eyes i Rýchlo a zbesiilo 7

KULTÚRA
0 /

Banskobystrické multikino prichádza s ďalšími filmovými novinkami, ktoré sa oplatí vidieť. Je to pokračovanie Divergencie s názvom Rezistencia, skutočný príbeh Big Eyes a film venovaný pamiatke tragicky zosnulého Paula Walkera Rýchlo a zbesilo 7 v hlavnej úlohe s Vin Dieselom.

REZISTENCIA

Pokračovanie filmovej série Divergencia s názvom REZISTENCIA je po úspechu prvého dielu očividne veľkolepejšia a výpravnejšia, nechýba jej veľká dávka akcie a trikov. Hlavná hrdinka Tris v podaní Shailene Woodley pokračuje v boji s neľútostným systémom a tiež so svojimi vlastnými démonmi. Idylická spoločnosť žijúca v symbióze rôznych frakcií je teraz na pokraji vojny, osudy všetkých naberajú rýchly spád a každá voľba má svoje následky. Tris nie je výnimkou.

PREDPREMIÉRA –  KONEČNE DOMA  (víkend 21.-22.3 o 14:00)

Na našu krásnu modrú planétu dorazili Buvovia, mimozemskí votrelci s chápadlami namiesto nožičiek, ktorí doteraz putovali v medzigalaktickom priestore a hľadali pre seba planétu, na ktorej by mohli v pokoji a snáď aj v mieri žiť. Tú ich pôvodnú zničili nepriatelia Gorgovia, ktorí sa na nich z nejakého dôvodu naštvali a prenasledujú ich naprieč celým vesmírom.

Takto nezačína film o vojne svetov, ale kúzelná a vtipná animovaná rozprávka Konečne doma. Mimozemská invázia Buvov na Zemi je celkom vľúdna a láskavá – Buvovia svoj nový domov začnú prerábať na svoj obraz a začnú tým, že ľudí proste presťahujú do Austrálie, kde im ponúkajú vďaka svojej vyspelej technike veľmi pohodlný život. Pri tomto sťahovaní im ale prekĺzne medzi prstami dievča menom Tip, ktorá od tej chvíle hľadá svoju mamu. Tip má veľmi dobrodružnú povahu a mačku, ktorá sa volá Prasa. Prečo nie, však?

ARTMAX – BIG EYES    (utorok 24.3.2015 o 20:10)

Svojrázny režisér Tim Burton tentoraz prináša divákom neuveriteľný, ale skutočný príbeh jedného z najkolosálnejších umeleckých podvodov v histórii. Na prelome 50-tych a 60-tych rokov dosiahol maliar Walter Keane obrovský úspech a prevrat v komercionalizácii populárneho umenia. Jeho tajomné maľby ľudských tvárí s obrovskými očami všetkých očarili. Čoskoro však vyšla najavo šokujúca a bizarná pravda – ich skutočným autorom nebol Walter, ale jeho manželka Margaret. Keanovci živili jedno veľké klamstvo, ktorému uveril celý svet.

Taký príbeh sa nedá vymyslieť, môže sa len udiať. Tim Burton sa vo svojom filme sústredil na Margaret – jej umelecké prebudenie, fenomenálny úspech jej obrazov a búrlivý vzťah s manželom, ktorý si neoprávnene užíval slávu a medzinárodné uznanie na jej úkor.

DRSNÁ JAZDA  – RÝCHLO A ZBESILO 7      (1.4.2015 o 20:30)

Milí drsňáci a drsňáčky, 1.apríl je okrem „Dňa bláznov“ :-) aj termín, na ktorý sme pre vás pripravili Drsnú jazdu s filmom Rýchlo a zbesilo 7. Natáčanie zásadne ovplyvnila tragická autonehoda Paula Walkera, predstaviteľa Briana O´Connera, jedného z kľúčových hrdinov filmu. Producent a herec Vin Diesel potvrdzuje, že tento diel je venovaný jeho pamiatke, ale napriek tomu ostáva zábavnou adrenalínovou akčnou jazdou, ktorá ságu posunie opäť o čosi ďalej a vyššie. 

Rozhodne si nenechajte ujsť túto špeciálnu akciu a pozrite si jeden z TOP filmov tohto roka v predpremiére medzi prvými!

Zmena programu vyhradená. Aktuálny program, novinky a obsah filmov nájdete vždy na adrese http://www.cine-max.sk/

Zdroj: Cinemax BB