Cinemax BB ponúka ďalšie februárové filmové novinky, ktoré sa oplatí vidieť  

KULTÚRA
0 /

Chcete zažiť filmové vzrušenie, čiernu komédiu, rozprávkový či životopisný príbeh, alebo si na chvíľu oddýchnuť po práci? Banskobystrické multikino Cinemax BB je tu s týmto všetkým pre vás.

AMERICKÝ OSTREĽOVAČ

Ostreľovač jednotiek SEAL amerického námorníctva Chris Kyle je vyslaný do Iraku s jedinou úlohou: chrániť svojich bratov v zbrani. Jeho neomylná presnosť zachráni na bojisku veľké množstvo životov a keď sa rozšíria zvesti o jeho odvážnych kúskoch, vyslúži si prezývku „Legenda“. Avšak jeho povesť sa donesie až za nepriateľské línie a na jeho hlavu je vypísaná odmena a stáva sa z neho hlavný terč povstalcov. Navzdory nebezpečenstvu i obetiam zo strany jeho rodiny sa Chris zúčastní štyroch hrozných misií v Iraku a stáva sa symbolom kréda jednotiek SEAL „neopustiť ani jedného muža“. Ale po návrate domov Chris zisťuje, že na vojnu nedokáže zabudnúť.

KINGSMAN: TAJNÁ SLUŽBA

Tajní agenti organizácie Kingsman nepotrebujú mať na konci svojich mien žiadne nuly. Táto špionážna služba je oproti iným britským službám nevládna a pochopiteľne supertajná. Počet ich agentov je pevne daný a za každého, ktorý odišiel (väčšinou nedobrovoľne a bolestne), nastúpi starostlivo vycvičený a otestovaný nováčik, ktorého odporučí niektorí z agentov v službe.

Práve vďaka tomu sa do systému dostávajú hlavne synovia významných rodín. Výnimkou z pravidla sa stane až Garry „Eggsy“ Price (Taron Egerton), ktorý je obyčajným chlapcom vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikom u námorníctva, ocenený krajskou cenou za gymnastiku. Teraz, ale trávi väčšinu času na ulici, je nezamestnaný a má našliapnuté do väzenia. V pravú chvíľu mu ponúkne novú životnú šancu jeden z agentov Kingsman – superšpión Hary Hart (Colin Firth), ktorý nielenže vyzerá, ale takisto sa chová ako pravý anglický gentleman. Aspoň väčšinou. Niekedy to jednoducho nejde.

A pretože sa jedná nielen o vtipný, ale aj napínavý film, potrebujeme aj poriadneho zločinca. Je ním Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardár a bojovník zbavený ilúzií. Neznáša pohľad na krv a chystá sa odrovnať skutočne veľké množstvo obyvateľov našej planéty. Vďaka tomu ju chce zachrániť a obetavo pri tom nepozerá na stratu žiadneho cudzieho života. Pomáhať mu s tým bude Gazelle ( Sofia Boutella), inteligentná krásavica, ktorá ma miesto nôh smrtiace čepele. Podarí sa Harrymu a Eggsymu včas odhaliť pravdu o Richmondovom dômyselnom pláne a zastaviť ho? Režisér Matthew Vaughn hovorí: „Je to moderné vyznanie lásky každému špionážnemu filmu, ktorý kedy vznikol, ale podávané bez rešpektu, zábavnou formou. Chcel som, aby to bolo naozaj zábavné.“

DIVOKÉ HISTORKY

Každému raz rupnú nervy… alebo šesť divokých historiek, ktoré spája téma pomsty a drobných i väčších nespravodlivostí či krívd. Človek sa im nedokáže brániť, ak nechce prekročiť hranice zákona, či dobrých mravov. Ale čo je veľa, to je veľa.  Hrdinovia filmu sa v rôznych situáciách dostávajú do bodu, kedy im dochádza trpezlivosť. Rozhodnú sa vziať osud do vlastných rúk a s ľudskou malosťou, byrokraciou, či vypočítavosťou si to vybavia s intenzitou rozzúreného zvieraťa.

Túto výnimočnú čiernu komédiu koprodukovali bratia Almodóvarovci a priniesli do kín film o tom, že nervy raz môžu rupnúť naozaj každému. Pocity hnevu sú v ňom vyobrazené univerzálne, rovnako ako uvoľňujúci účinok smiechu, ktorý sa dostaví pri každom zo šiestich prekvapivých rozuzlení. Bystro vystavaná spoločenská kritika, pri ktorej sa divák z chuti nasmeje, aj keď vie, že za všetkým predsa len stojí krutá pravda. V Divokých historkách sa stretávajú uznávaní herci, ktorí spolu doteraz na striebornom plátne spoločne neúčinkovali, herci z nezávislých filmov, alternatívneho divadla a televízie.

DETSKÉ KINO – Snehová kráľovná 

(víkend   21.2. – 22.2.2015 o 13:20)

Snímka získala cenu Gran Prix na festivale vizuálnych umení v New Jersey a cenu za najlepší celovečerný animovaný film na festivale v Moskve.

Animovaný príbeh nakrútený na motívy svetoznámej rozprávky z pera Hansa Christiana Andersena. Snehová kráľovná uvalí na krajinu kliatbu a všade zavládne nekonečná zima. Neutíchajúci polárny vietor ochladí ľudské srdcia a vytratí sa z nich všetka radosť. Dievčatko Gerda, spolu s fretkou Lutou a škriatkom Ormom sa vydajú na dlhú cestu do paláca Snehovej kráľovnej, aby zachránili jej bračeka Kaya a navždy vyslobodili krajinu spod večného snehu a mrazu.

BABSKÁ JAZDA S FILMOM TEÓRIA VŠETKÉHO

Milé baby, pripravte sa na februárovú babskú jazdu s filmom TEÓRIA VŠETKÉHO. Vychutnajte si výnimočný príbeh Jane a Stephena Hawkinga. Film má 5 nominácií Oscarov, vrátane  nominácie na najlepší film.  Akcia sa bude konať 24. februára o 18:00 vo všetkých kinách CINEMAX. Čaká na vás Welcome drink, super darčeky  a bohatá tombola! Príďte si do Cinemax oddýchnuť a načerpať novú energiu. Značka: Dokonalý oddych a zábava zaručené.  Vstupné: 8 € Teší sa na vás celý CINEMAX tím

FOCUS – EXKLUZÍVNA PREDPREMIÉRA

(streda  25.2.2015 o 19:00)

Will Smith stvárňuje Nickyho, ostrieľaného podvodníka, ktorý sa zapletie so svojou “žiačkou” Jess (Margot Robbie). Pri výučbe dôležitých trikov sa mu Jess dostane pod kožu a on sa rozhodne všetko náhle ukončiť. O tri roky neskôr sa kedysi neskúsená – teraz už dokonalá femma fatale objaví v Buenos Aires na nebezpečnom pretekárskom okruhu. Najnovšie Nickyho riskantné plány sa jej podarí prekaziť… a skúseného podvodníka tak odstaviť z hry.

NOVÉ CINEMAX KARTY SÚ V PREDAJI !

Konečne ste sa dočkali.  V predaji  sú celkom nové CINEMAX karty, vďaka ktorým ušetríte aj vy, je pripravený aj  nový vernostný systém, ktorý šetrí za vás a je teraz dostupný pre každého. Okrem množstva noviniek je teraz FILM karta o polovicu lacnejšia a VIP kartu si môžete kúpiť už aj na jeden, tri, šesť a dvanásť mesiacov.

Je jedno, kedy si ju kúpite, pretože nie je obmedzená kalendárnym obdobím. Bude platiť presne tak dlho, ako si budete priať a môcť tak užívať maximálny filmový zážitok za minimálnu možnú cenu donekonečna.

Kúpte si ju teraz ON-LINE!

Okrem toho sa v Cinemax BB hrá: Veľká Šestka 2D aj 3D, Babovřesky 3, Hodinový manžel, Spongebob vo filme: Hubka na suchu 2D aj 3D, Jupiter na vzostupe 2D aj 3D, Cililing a Zver-Nezver 2D aj 3D, Päťdesiat odtieňov sivej a Charlie Mortdecai.

Zmena programu vyhradená. Aktuálny program, novinky a obsah filmov nájdete vždy na adrese http://www.cine-max.sk/.

 

Zdroj: Cinemax BB