Blíži sa Banskobystrický Montmartre 2014

KULTÚRA
0 /

Od 30.augusta do 4.spetembra sa v Banskej Bystrici uskutoční III. ročník ojedinelého festivalu umenia verejnosti na dosah Banskobystrický Montmartre Prídu ho slávnostne otvoriť patróni  podujatia, ktorými sú  manželia Deana a Juraj Jakubiskoví.

Igor Šimeg a Marek Šlosár z organizačného výboru III.ročníka sympózia sochárov, rezbárov, maliarov a interpretačných umelcov pod holým nebom dedikované maliarovi Dominikovi Skuteckému, pozývajú na toto zaujímavé  podujatie všetkých Bystričanov.

V priestoroch Námestia SNP a ESC Europa môžete od 30.8. – 4.9.2014 zažiť:

  • na Slovensku dosiaľ  nevystavované Denníky Juraja Jakubiska
  • prvýkrát u nás mobilné 3D streetart dielo
  • exkluzívnu výstava obrazov majstra Štefana Pruknera zo súkromnej zbierky
  • medzinárodných výtvarníkov a interpretačných umelcov v uliciach Banskej Bystrice
  • verejnoprospešný a sociálny aspekt jedinečného festivalu umenia na Slovensku.

Okrem rezbárov, sochárov a maliarov to bude aj hudba tanec a spev. Hviezdny večer bude v pondelok 1.spetembra  o 17:30 hod. pred EUROPA SC. Môžete tešiť na skvelý muzikálový romantický koncert plný jedinečných melódií v podaní speváckeho tria TRJOF voice ( Peter Makranský, Igor Šimeg, Tomáš Horváth) so skvelou speváčkou a herečkou Mirkou Partlovou. A k tomu ešte hudobné prekvapenie v podaní slovenského Jánošika…

Na svoje si prídu aj milovníci HIP – HOPU. V utorok  2.septembra  o 18:00 hod v EUROPA SC sa môžu tešiť na koncert k novému albumu JEDNODUCHO. Interpretom je slovenský raper SUVERENO.

Okrem týchto umelcov budú v akcii ďalší, ktorí vás potešia svojimi vystúpeniami.  Banskobystrický Montmartre 2014 osvieži režisér, herec a spevák Igor Šimeg,  herec, spevák a tanečník Janko Slezák,  speváčka Gizka Oňová, sláčikové duo Bell Aces, kapela Pas de Pitié, spevácke zoskupenie  Close Harmony Friends, výrazná osobnosť českej tanečnej scény Sabina Škodova alias Miss Bibi a ďalší.

Okoloidúci sa počas každého  dňa môžu pristaviť pri tvorcoch, vyskúšať si rôzne techniky maľovania a pozrieť sa na tvorbu sôch. Banskobystrický Montmartre predstavujú aj tvorivé dielne s umeleckými stánkami remesiel a množstvo sprievodných podujatí. Viac informácií získate na www.banskobystrickymontmartre.sk  alebo Facebooku.

Zdroj: Banskobystrický Montmartre Video: TV Hronka