V BDNR pokračujú v divadelných kvízoch, tentoraz pre rodiny

KULTÚRA
0 /

Najbližšieho kvízovania v BDNR sa môžu zúčastniť celé rodiny. Päť interaktívnych kôl je pripravených pre tímy zložené z členov všetkých vekových kategórií.

Kvíz partí do cyklu Divadelné záhád/y/anky, ktorý BDNR uvádza v priebehu celej sezóny 2017/2018. Aktuálna časť sa uskutoční v nedeľu 29. októbra o 14:00 hod. a nesie podtitul Čo /ne/viete o Utorku?

„Kvíz sa tematicky viaže k poslednej premiére nášho divadla, rozprávke Nádherný Utorok, ktorá mala premiéru 29. septembra. Presne o mesiac neskôr uvádzame rodinný kvíz, ktorý odhalí neznáme fakty o „Utorku“ a preverí poznatky tímov o všelijakých zázrakoch z divadelného sveta. Úlohy sú navrhnuté tak, aby spolupráca medzi deťmi, rodičmi a starými rodičmi bola nielen nápomocná, ale priam nevyhnutná! Súťaží sa v kolách zameraných na vedomosti, postreh, pamäť, tvorivosť i rýchlosť,“

hovorí Monika Tatarková, dramaturgička a autorka koncepcie kvízu.

V uvádzaní kvízov bude BDNR pokračovať aj v priebehu novembra, kedy si v rámci obľúbeného podujatia NOC DIVADIEL, budú môcť zasúťažiť najmä dospelí. Kvíz s názvom Zalistuj si v Európe, mal v BDNR prvé uvedenie nedávno, 18. októbra.

Téma aj forma kvízu sa odvíjala od námetu novej premiéry pre dospelých Európa v korešpondencii, ktorá bude mať v BDNR premiéru 17. novembra. Kvíz pre dospelých sa v rámci Noci divadiel uskutoční deň po premiére, v sobotu 18. novembra. Súťaž začína o 17:30 hod.

Kvízu sa môže zúčastniť maximálne 5 tímov, zložených min. z 2 osôb. Pre najšikovnejší tím sú pripravené divadelné ceny! Miesto pre váš tím je možné zarezervovať klasickým spôsobom, na tel. čísle 048/412 55 13, mailom: vstupenky@bdnr.sk, online: www.ticket-art.sk.

bdnr plagat

Zdroj: Monika Tatarková, Foto: BDNR