Barani na youtubovom kanáli Ligy majstrov, prichádza nová zámorská posila

ŠPORT
0 /

Banskobystričania majú pred sebou už iba dva prípravné zápasy (Slovan Bratislava a HK 32 L. Mikuláš) a už ich čakajú zápasy tohtoročnej edície hokejovej Ligy majstrov (CHL). Keďže nie je isté, či úvodné duely európskych šampiónov stihne kapitán našich ´baranov´ Tomáš Surový, do tímu prichádza na skúšku útočník z USA Cason Hohmann.

Banskobystrickí hokejisti už o pár dní, teda v piatok 25. augusta o 18-tej hodine, vykorčuľujú na svoj prvý zápas v základnej časti CHL. Ich súperom bude Grizzlys Wolfsburg a predstavia sa na ich ľade. O dva dni neskôr odohrajú druhý duel Ligy majstrov v Salzburgu s tamojším Red Bull. S oboma mužstvami si zmeriame sily následne na domácom ľade prvého a tretieho septembra. Tretí súper našej A skupiny CHL z Fínska Tappara Tampere nás čaká až v októbri.

Pri tejto príležitosti sa na oficiálnom youtubovom kanáli hokejovej Ligy majstrov objavila videovizitka tímu HC ’05 iClinic Banská Bystrica. Za tónov hymny bystrického tímu zachytáva silné okamihy úspechov našich hokejistov, ktoré vrcholia radosťou zo zisku historického titulu a oslavami na námestí. Ponúkame vám ju aj tu na konci nášho článku.

Do zápasov Ligy majstrov by mal zasiahnuť aj ďalší nový hráč v banskobystrickom mužstve z USA Cason Hohmann. Vedenie HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa s ním dohodlo na uzavretí dvojmesačného skúšobného kontraktu s možnosťou predĺženia spolupráce do konca sezóny. Ide o 24 ročného rodáka z Texasu, ktorý ukončil minulú sezónu v tíme Indy Fuel v ECHL. Celkovo odohral v tejto súťaži 91 stretnutí s bilanciou 31 gólov a 50 asistencií. Štyri sezóny strávil v najvyššej americkej univerzitnej súťaži NCAA, kde v drese Boston University získal v 145 stretnutiach 92 kanadských bodov. Na margo jeho angažovania sa pre oficiálny web HC ´05 vyjadril riaditeľ klubu Michal Longauer:

„Momentálne nie je isté, či kapitán Tomáš Surový kvôli zraneniu stihne začiatok CHL. A pretože viacerí naši útočníci majú taktiež drobné boľačky, rozhodli sme sa rozšíriť naše útočné rady angažovaním Casona. Jeho zmluva obsahuje klauzulu o možnom predĺžení doby platnosti až do konca sezóny.“

Pôsobenie pod Urpínom bude pre Casona Hohmanna vôbec prvou jeho skúsenosťou s európskym hokejom. Držme mu teda palce.

Autor: (cb), Zdroj: Video youtube, Foto: ilustračné