Bábkové divadlo na Rázcestí vstúpi do nového roka 2018 s novinkami

KULTÚRA
0 /

Začiatok nového roka bude v BDNR patriť deťom. Deťom všetkých vekových kategórií. Populárny cyklus inscenácií pre batoľatá BATOLÁRIUM, má na Rázcestí už šesťročnú tradíciu (prvé predstavenie Batolárium malo premiéru v r. 2011, štvrtá časť Čiarkolárium bola premiérovaná v r. 2015).

V prvej polovici roka 2018 sériu inscenácií pre najmenších doplní predstavenie zamerané na jeden zo zmyslov – hmat. Kým sa tak stane, vymysleli tvorcovia a tvorkyne špeciálny program, zostavený z už existujúcich batolárií. Okrem pravidelných nedeľných uvedení (tradične o 10:00 hod.), pridali pondelkovú reprízu, ktorá sa uskutoční tak isto o 10:00 hod.

Prvú januárovú nedeľu 7.1. a pondelok 8.1. to bude už spomínané Čiarkolárium, predstavenie z ríše čiarok a linajok, čarovne sa spájajúcich do kriviek a tvarov od výmyslu sveta.

Následne príde na rad Farbatolárium – v nedeľu 14. a v pondelok 15. januára. Okrem predznačených „farebných príbehov“ si v predstavení zahrajú aj origami zvieratká z papiera.

Januárový cyklus ukončí Batolárium, ktoré je na programe v nedeľu 21. a v pondelok 22. januára. Minipríbehy o predmetoch, tvaroch a zázrakoch okolo nás vytvoria svet prístupný maličkým divákom a diváčkam, v sprievode živej gitarovej hudby.

Pondelkové predstavenia však nie sú jedinou novinkou, ktorá na divákov a diváčky na Rázcestí čaká. Počas roku 2017 mali premiéru tri časti z cyklu Rozprávková geografia, inšpirované tradíciou židovskej, indiánskej a africkej kultúry. Počas prvých troch januárových nedieľ sa Rozprávková geografia spojí, aby potešila všetkých prieskumníkov a prieskumníčky, dobrodruhov a dobrodružky, ktorých a ktoré zaujímajú neprebádané zákutia… Začína geografická púť s Cestovateľským pasom!

Cestovateľský pas pozostáva z troch cestovateľských zastávok Rozprávkovou geografiou:

 1. CESTA: 7. január 2018 o 16:00 hod.
Židovské rozprávky

2. CESTA: 14. január 2018 o 16:00 hod.
Africké rozprávky

3. CESTA: 21. január 2018 o 16:00 hod.                                                                                                                                        Indiánske rozprávky 

Cestovatelia/cestovateľky zbierajú do svojich osobných pasov pečiatky za každú divadelnú cestu. Po poslednej ceste (Indiánske rozprávky 21. 1.) sa uskutoční Stretnutie cestovateľov a cestovateliek, počas ktorého si prieskumníci/čky otestujú svoju divadelnú pamäť a tí najzdatnejší cestovatelia/najzdatnejšie cestovateľky si domov odnesú geografický suvenír!

Cena pasu je 7,50 eur (zvýhodnená cena 2,50 eur za predstavenie). Pasy je možné zakúpiť v pokladnici BDNR od 2. januára 2018.

Bábkové divadlo na Rázcestí pripravuje január plný zaujímavých atrakcií. Napriek tomu, že začiatok roka patrí deťom, dospelí diváci a diváčky nemusia smútiť. Pravidelný program pre dospelé publikum začína už 17. januára 2018.

Privítajte nový rok (s) divadlom!

Viac o podujatiach sa dozviete na webovej stránke divadla www.bdnr.sk. Vstupenky si môžete rezervovať telefonicky: 048/412 55 13, mailom: vstupenky@bdnr.sk, prostredníctvom internetového formulára na www.bdnr.sk.

Cestovatelsky_pas_logo

 

Zdroj: Monika Tatarková, Foto: BDNR